Paris'te çıplaklar bölgesi oluşturuluyor

Paris'te çıplaklar bölgesi oluşturuluyor

Paris Belediyesi ise gelecek yıldan itibaren çıplaklara yönelik hizmet verecek kamp alanının kurulmasını onayladı.

LONDRA - Gelecek yaz Fransa’nın başkenti Paris’te nüdistler veya doğacılar şehrin içinde belirlenen bir bölgede çıplak dolaşabilecekler. Bir meclis üyesi bu fikri “çılgınlık” olarak tanımladı. Özellikle “burkini” meselesi yüzünden duyguların hala yüksek olduğu böyle bir zamanda, şehrin içinde bir bölgede çıplaklığa tamamen izin verilmesinin provokasyon olarak gözükebileceğini söyledi

Paris Belediyesi ise gelecek yıldan itibaren çıplaklara yönelik hizmet verecek kamp alanının kurulmasını onayladı. 

Yaz dönemini haşema tartışmalarıyla geçiren Fransa’da çıplaklar kampı kuruluyor. Yeşiller Partisi’nin önerdiği ve hükümetteki Sosyalist Parti’nin de desteklediği tasarı, Pazartesi günü Paris Belediye Meclisi’nde kabul edildi. Böylece 2017 yazından itibaren Paris’te çıplaklar kampı kurulmasının önü açılmış oldu.


Vincennes ya da Boulogne’da kurulacak

Planı sunan Yeşiller Partisi Fransa’nın doğacılar için birinci varış noktası olduğunu ve başkentte de onlar için gidecek bir yer olması gerektiğini söyledi.

Paris Belediye Meclisi’nin onayladığı çıplaklar kampının nereye kurulacağı da tartışma konusu oldu. Paris Belediye Başkan Yardımcısı Bruno Julliard, kampın Paris’teki ormanlık alanlar Vincennes ya da Boulogne’da göl kenarına kurulabileceğini söyledi. 


Fransa genelinde 460 çıplaklar kampı var

Fransa’da bazıları çıplaklar derneklerine ait ve plajlar olmak üzere toplamda 460 çıplaklar kampı bulunuyor. Paris Belediye’nin aldığı karar gelecek yıl uygulanırsa ilk kez plaj dışında büyük bir şehirde belediye tarafından çıplaklar kampı kurulmuş olacak.

Sehir Meclisi ekolojist grup eş başkanı David Belliar Fransa'daki 2 milyon nudistin yaz aylarında iki katına çıktığını söyledi. Paris'in onlar için en önemli turist noktası olduğunu ve gidebilecekleri herhangi bir kamu alanı olmadığını belirtti. Belliar nudistlerin rahatça soyunabilecekleri bir dinlenme alanını denemek istediklerini söyledi. 

Planın destekleyenler sayısız çıplaklar plajı ve kampı olan bir ülkede, Paris'in de doğacılar için bir çekim noktası olması gerektiğini söylüyorlar.


Almanya, İspanya ve İsviçre’de çıplaklara metrolar da serbest

Paris dışında, Almanya’nın Münih şehrinde 2014 yılından itibaren olmak üzere İspanya’nın Barcelona, İsviçre’nin Cenevre ve Basel şehirlerinde çıplakların toplu taşıma araçları kullanması da serbest.


Fransa’da çıplak dolaşmanın cezası 15 bin avro

Fransa’da Ceza Kanunu’nun 22 maddesine göre kamuya açık bir alanda çıplak dolaşanlara 15 bin avro ve 1 yıla kadar da hapis cezası verilebiliyor. Göğüsleri açık bırakan bir giysi ya da iç çamaşırla dolaşmanın cezası ise 38 Euro.


Fransa yaz tatilini haşema yasağı tartışmalarıyla geçirdi

Fransa’da geçtiğimiz yaz 30’dan fazla belediye plajlarda haşema giyilmesini yasaklamıştı. Danıştay’ın ‘temel hareket etme özgürlüklerini, inanç özgürlüğünü ve bireysel özgürlüğü ihlal ettiği’ gerekçesiyle askıya almasına rağmen birçok belediye yasağı kaldırmamakta direnmişti.

HABERE YORUM KAT