Pakistan'da yolcu uçağı düştü

Pakistan'da yolcu uçağı düştü

Pakistan Uluslararası Havayollarına ait düşen uçaktan şu ana kadar 21 ceset çıkarıldı.

İSLAMABAD - Pakistan Uluslararası Havayollarına (PIA) ait Çitral-İslamabad seferini yapan ve Havelian bölgesi yakınlarında düşen uçaktan şu ana kadar 21 ceset çıkarıldığı bildirildi.

Pakistan ordu sözcülüğünden yapılan açıklamada, düşen uçak enkazında arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiği, şu ana kadar 21 yanmış cesedin çıkarıldığı belirtildi.

Havelian bölgesi hükümet yetkilileri medyaya yaptığı açıklamada, uçaktaki bedenlerin tanınmayacak derecede yandığını ve uçağın paramparça olduğunu bildirdi. Yerel medyaya konuşan görgü tanıkları ise uçağın düşmeden önce alev aldığını söyledi.

Öte yandan, Pakistan Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin ve Başbakan Navaz Şerif, yayınladıkları mesajda, trajik kazadan duydukları derin üzüntü ve acıyı dile getirdi.

 Yetkililer, 47 kişi taşıyan uçağın yerel saatle 15.30'da ülkenin kuzeybatısındaki Çitral kentinden havalandığını ancak bir süre sonra kuleyle bağlantısının kesildiğini bildirmişti. 

PIA'ya ait PK-661 sefer sayılı küçük yolcu uçağı, bölgedeki Karpal köyü yakınlarında düşmüş, çok sayıda ilk yardım ekibi ve askeri birlikler yardım amacıyla bölgeye sevk edilmişti. Medyaya yansıyan görüntülerde, uçağın dağlık bir alana düştüğü ve alev aldığı görülmüştü.

HABERE YORUM KAT