Öz Kayseri Dana Kavurma’ya altın madalya

Öz Kayseri Dana Kavurma’ya altın madalya

Avrupa’da pastırma üretiminde bir numara olan Öz Kayseri, helal kesim yüzde 100 dana kavurma ürünüyle de Alman Tarım Birliği (DLG) tarafından altın madalyayla ödüllendirildi.

FRANKFURT - Almanya’da pastırma, dana kavurma, işkembe, pastırmalı peynir gibi ürünleriyle büyük ilgi gören Öz Kayseri, Alman Tarım Birliği’nden (DLG) aldığı kalite ödüllerine bir yenisini daha ekledi. Bu yıl yapılan değerlendirmede dana kavurma ürünüyle altın madalya kazanan Öz Kayseri, test edilen 3900 ürün arasında öne çıkan markalar arasında yer aldı.

Alman Tarım Birliği (DLG) ödülleri hakkında

Alman Tarım Birliği, her yıl temel gıda ve et ürünleri arasında değerlendirmeler yaparak, en iyi ürünlere altın madalya veriyor. DLG’nin yaptığı değerlendirmeler, uzmanlardan oluşan jürinin kararına ve laboratuvar analizlerinin sonuçlarına dayanıyor. DLG ürün değerlendirmesinde paketlerin kalitesine ve kolay açılır - kapanır olmasına da dikkat ediyor. Uluslararası akreditasyona sahip test merkezlerinde yaptığı değerlendirmelerle, objektif bir şekilde ödül veren DLG, gıda sektöründe Avrupa’nın en prestijli kurumlarından biri olarak biliniyor.

Fabrikaya domuz eti girmiyor

DLG değerlendirmelerinde bir diğer kıstas da ürünlerin üzerinde yazan hayvan türlerinin analiz edilmesidir. Öz Kayseri ürünleri helal kesim yüzde 100 dana etinden üretilmektedir. Fabrikaya hiçbir şekilde domuz eti girmediği için, aynı bıçakla hem dana hem domuz etinin kesilmesi ve karışması gibi bir durum söz konusu değildir. Bu nedenle Avrupa’daki Müslümanlar Öz Kayseri ürünlerini gönül rahatlığıyla tüketebilmektedir.

Öz Kayseri Pastırma fabrikasından görüntüler:

ekran-resmi-2017-02-12-13.28.01.png

HABERE YORUM KAT
2 Yorum