Oscar ödülleri sahiplerini buldu

Oscar ödülleri sahiplerini buldu

Oscar ödülleri sahiplerini buldu. "En İyi Erkek Oyuncu" Casey Affleck, "En İyi Kadın Oyuncu" Emma Stone olurken, "En İyi Film" ödülü için "La La Land" anons edildi fakat daha sonra ödülün asıl sahibinin "Moonlight" olduğu açıklandı.

LOS ANGELES - 89. Oscar Ödülleri’ni kazananlar belli oldu. 13 dalda 14 adaylığı bulunan La La Land 6 ödül alırken, "En İyi Film" ödülünün önce La La Land'e, bir süre sonra ise yanlışlık yapıldığı belirtilerek Moonlight'a verilmesi geceye damgasını vurdu.

Gecenin sonunda "En İyi Film" ödülünün anonsunu yapmak için sahneye çıkan Warren Beatty ve Faye Dunaway, "La La Land"in adını anons etti. Film ekibi, konuşmalarını yaparken ödülün asıl sahibinin “Moonlight (Ay Işığı)" olduğu belli oldu. 

Hatanın "La La Land" ekibi teşekkür konuşmalarını yaparken ortaya çıkması üzerine sahnede kargaşa yaşandı.

ABD’nin Los Angeles kentindeki Dolby Theatre'da düzenlenen, komedyen Jimmy Kimmel’ın sunduğu törende, sinema dünyasının en prestijli ödülü “Oscar” sahiplerini buldu. Moonlight “En İyi Film” ödülünü alırken, “En İyi Yönetmen” ödülüne La La Land filminin yönetmeni Damien Chazelle layık görüldü. “En İyi Kadın Oyuncu”ödülünü Emma Stone, “En İyi Erkek Oyuncu”ödülünü ise Cassey Affleck kazandı.

“En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu” seçilen Mahershala Ali, bu dalda Oscar kazanan ilk Müslüman oyuncu olurken, Damien Chazelle de Oscar tarihinde ödül kazanan en genç yönetmen unvanını elde etti.

20 kez ile Oscar'a en çok aday gösterilen kadın oyuncu olan Meryl Streep ise daha önce 3 kez kazandığı ödüle bu yıl ulaşamadı.

“Artık bizden nefret eden 225 ülkede izleniyoruz"

Kırmızı halı geçiş töreni sonrası Justin Timberlake’in “Can’t Stop the Feeling” performansı ile başlayan gecede sunucu Jimmy Kimmel esprileriyle törene renk katarken, ABD’nin yeni başkanı Donald Trump’ı eleştiren yorumlarıyla da dikkati çekti. Kimmel, “Şu anda bu yayını dünyada milyonlarca insan canlı izliyor. Artık bizden nefret eden 225 ülkede izleniyoruz. Bu harika bir şey. Ülke şu anda bölünmüş vaziyette. Çok fazla tavsiye aldım. ‘İnsanları birleştirmen, insanları bir araya getirecek bir şeyler söylemen lazım’ dediler. Ben bunu yapamam. Bu salonda tek bir ‘Cesur Yürek’ var, o da bizi birleştirmeyecek. Başkan Trump’a teşekkür etmek istiyorum. Geçen sene Oscarlar ırkçı gibi gözüküyordu. Artık onun sayesinde böyle bir şey yok. Filmler için ne kadar harika bir yıl. Siyahiler Nasa’yı, beyazlar da cazı kurtardı. İlerleme dediğiniz budur işte” ifadelerini kullandı.

Kimmel'den Trump'a tweet: Uyanık mısın?

Jimmy Kimmel, ödül töreninin başlamasından yaklaşık iki saat sonra tekrar Donald Trump’tan bahsederek, “2 saati geçti hala Donald Trump bize bir kere tweet atmamış. Endişelenmeye başlıyorum, iyi mi acaba” dedi ve tören sırasında Trump’a, “Uyanık mısın” şeklinde tweet attı. Kimmel daha sonra Donald Trump’a, “Meryl selam söylüyor” diye tweet gönderdi ve salonda kahkaha sesleri yükseldi. Bu tweetler kısa süre içerisinde binlerce kez retweet edildi.
 

İranlı Yönetmen Farhadi'den Trump protestosu

“Yabancı Dilde En İyi Film” ödülünü İran yapımı “The Salesman” kazanırken, ABD Başkanı Donald Trump’ın Müslüman ülkerin vatandaşlarına uyguladığı vize yasağı nedeniyle Oscar törenine katılmama kararı alan İranlı Yönetmen Ashgar Farhadi adına ödülü Anousheh Ansari aldı. Ödülü aldıktan sonra Farhadi’nin yazısını okuyacağını belirten Ansari, şunları söyledi:

“Bu değerli ödülü ikinci kez almak büyük bir onur. Bu gece sizlerle olmadığım için özür dilerim. Gelmeme sebebim, ülkemin insanlarına duyduğum saygı ve saygısıca davranılan diğer 6 ülkenin insanına olan saygım. Sinemacılar kameralarını ortak insani değerlere çevirebilir ve farklı ülkeler, uluslar ve dinlerle ilgili önyargıları yıkabilir. Empatiye her zaman olduğundan daha fazla ihtiyacımız var.”

“En iyi film" ödülü el değiştirdi

İlk olarak “En İyi Film” ödülünü La La Land’in kazandığı açıklanırken, film ekibi sahneye çıktı ve teşekkür konuşması yapıldı. Ancak bir süre sonra yanlışlık yapıldığı belirtilerek Moonlight’ın “En İyi Film Ödülü” kazandığı açıklandı. Büyük şok yaşayan La La Land ekibi, Oscar ödülünü sahneye gelen Moonlight ekibine teslime etti.

89. Oscar Ödülleri'ni kazananlar şöyle:

ekran-resmi-2017-02-27-13.58.54.pnggrafik%2f2017%2f02%2foscar_555.jpg

En İyi Film: “Moonlight” (Ay Işığı)

En İyi Yönetmen: Damien Chazelle (La La Land)

En İyi Erkek Oyuncu: Cassey Affleck (Manchester by the Sea) 

En İyi Kadın Oyuncu: Emma Stone (La La Land)

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Mahershala Ali (Moonlight)

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Viola Davis (Fences)

Yabancı Dilde En İyi Film: The Salesman (Asghar Farhadi-İran) 

En İyi Ses Kurgusu: “Arrival” 

En İyi Ses Miksajı: “Hacksaw Ridge” 

En İyi Film Müziği: “La La Land” 

En İyi Orijinal Şarkı: "City Of Stars" (La La Land)

En İyi Makyaj ve Saç Tasarımı: “Suicide Squad” 

En İyi Kostüm: "Fantastic Beast and Where to Find Them" 

En İyi Kısa Film: "Sing"

En İyi Animasyon Filmi: “Zootopia” 

En İyi Kısa Animasyon Filmi: "Piper"

En İyi Görsel Efekt: “The Jungle Book” 

En İyi Film Kurgusu: “Hacksaw Ridge” 

En İyi Yapım Tasarımı: “La La Land” 

En İyi Uyarlama Senaryo: “Moonlight” 

En İyi Özgün Senaryo: “Manchester by the Sea”

En İyi Kısa Belgesel: "The White Helmets"

HABERE YORUM KAT