'Oğlumun katili 2 senedir bulunamıyor'

'Oğlumun katili 2 senedir bulunamıyor'

Almanya’nın Bremen şehrinde ikamet eden Türk genci Yunus Kıratlı 2015 yılının Nisan ayında vurularak hayatını kaybetti. Yunus’un annesi Neziha Kıratlı, oğlunu öldürenlerin 2 senedir bulunamadığını ifade ederek, “Almanya’da insan hakları yok" dedi.

BREMEN - Almanya’nın Bremen şehrinde yaşayan Yunus Kıratlı’nın annesi Neziha Kıratlı, oğlunun 2015 yılının Nisan ayında vurularak öldürüldüğünü ancak katillerinin bulunamadığını söyledi. ARTI49'a konuşan Kıratlı, o gün bugündür çalmadık kapı bırakmadıklarını ifade ederek, “2 senedir bize cevap vermediler. Konuyla ilgili nereye gitsek kapıları yüzümüze kapattılar” dedi. 

"2015’te öldürüldü"

Oğlunun 11 Nisan 2015’te evden çıktığını belirten Kıratlı, “Arabasına biniyor. Çarşı istikametine gidiyor. Aradık, bir Rus kız çıktı. Mesaj attık ‘Oğlum, eve gel’ diye. Telefonu kapandı. Aradan bir saat geçmeden oğlum beni aradı, eve gelemeyeceğini söyledi. Ertesi sabah Almanca “Abinize dua edin, ananıza babanıza bir şey olmasın” diye bir mesaj geldi. Telefon numarası falan görünüyor. Oğlumun dükkanı vardı. Yanında çalışan işçi kızın evini biliyor dediler. Oraya gittiğimizde polis arabalarını, ambulansları gördük. Helikopter gelmiş. Çocuğu götürmüş. Polisler beni yukarıya bırakmadılar, giremezsin dediler” şeklinde konuştu.

Polisin evlerine gitmelerini istediğini kaydeden Kıratlı, şöyle devam etti: 

“Bir süre sonra eve geldiler. Evin içi bir anda polislerle doldu. Kapıya ambulans geldi. Çocuğun odasına çıkıp orayı aradılar. Hiçbir şey söylemediler. Bir saat sonra oğlunuz şu hastanede dediler. O esnada bir polis, ‘Oğlunuz kafasından vurulmuş’ dedi.

"Doğduğu hastanede, doğum gününe 2 gün kala vefat etti"

“Hastanede doktorlar bile bilgi vermedi. En sonunda yukarıda bir odaya çıktık. Doktor bize ‘3 saat yaşamaz’ dedi. Ama oğlum direndi, direndi. Ayın 12'sinde vuruldu, 22'sinde vefat etti. Doğduğu hastanede, doğum gününe 2 gün kala vefat etti”.

"Polis bize köpek muamelesi yaptı"

“Olaylar bittikten sonra, bize doğru dürüst bir şey sorulmadı. Benim insan haklarım ihlal edildi.

Polise gittik, bilgi alalım diye. Bize köpek muamelesi yaptılar. Kolumuzdan tutup bizi dışarı attılar. Çocuğumun elbiselerini istedim. ‘Onları kaybettik’ diyorlar”.

‘Mustafa Yeneroğlu da geri dönmedi’

“Kızın verdiği ifadede, 'Ben silah sesi duymadım' diyor. Bu dosyayı Mustafa Yeneroğlu'na gönderdim. Takip edeceğini söyledi ama sonra bir haber çıkmadı.

Konsolosluk başta ilgilenmedi. Biz Büyükelçiliği aradıktan sonra randevu verdiler, gittik”.

15970645_1595159410510691_13233328_n.jpg

"Almanlar Türkiye’ye karışıyorsa, Türkiye de bizimle ilgilenmeli"

“Alman milletvekili benim Ankara’daki meclisime gidip oturabiliyorsa, Türk milletvekili de Almanya'ya gelip benim derdimi dinlemeye mecburdur. Bu nasıl bir dünya? Alman geliyor Türkiye'nin iç işlerine karışıyor. Türkiye karışamıyor.

Avukat bize bunun intihar olmadığını söyledi. ‘Elinde tetiği çeken parmakta barut izi yok’ dedi”.

"Hiçkimse haber yapmadı"

“Almanya’da her şey haber olur ama bu olay hiçbir gazetede çıkmadı. Duruşma, mahkeme olmadı. Bir tane zanlı bile yok. Kızı korumaya aldılar, serbest bıraktılar.

Şu anda sadece konsolosluğun avukatı inceliyor. Dosyayı polis kapamış dediler”.

ekran-resmi-2017-01-09-16.50.23.png

"Türk milletvekili, 'Bu işin peşini bırakın' dedi"

“Bremen Belediye Başkanı bu olayla ilgileneceğini söyledi. Telefon numaramı aldı. Belediye Başkanı da geri dönmedi. Alman partilerinde tanıdığımız Türk kökenli milletvekilleri var. Onlara bilgi verdik. Bize olayın peşini bırakmamızı söylediler”

Son olarak çocuklarına bir mezar taşı yaptırmak istediklerini ve bir Türk firmayla anlaştıklarını kaydeden Kıratlı, “2500 avroya yapacaktı. 1000 avro gönderdik, taşı yapmadı. Başka firmaya gidip yaptırdık. O para da onlarda kaldı. Anlayacağınız o da gelip bizi dolandırdı” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT