Offenbach’ta bir Türk belediye başkan adayı

Offenbach’ta bir Türk belediye başkan adayı

Offenbach’ta Belediye Meclis Üyesi ve FNO Fraksiyonu Başkanı Muhsin Şenol, belediye başkanlığına aday gösterildi. Şenol’a destek için 10 Eylül 2017 tarihine kadar Offenbach Belediyesi’nin11. katında oy kullanabilirsiniz.

OFFENBACH - Almanya'nın Hessen eyaletinde bulunan Offenbach şehrinde yıllardır belediye meclis üyesi olarak görev yapan Türk kökenli siyasetçi Muhsin Şenol, Forum Neues Offenbach (FNO) hareketi tarafından belediye başkanlığına aday gösterildi.

FNO’yu 2011 yılında kurduklarını ve belediye meclisinde fraksiyon olarak temsil edildiklerini belirten Şenol, “Ben Offenbach’a 1980 yılında misafir işçi çocuğu olarak geldim. Bu şehirde büyüdüm, okula gittim, işimi kurdum. Offenbach benim memleketim. Göçmenlerin mevcut partilerde siyasetin dışına itildiğini görünce, herkesi kucaklayan bir oluşuma gittik. Biz göçmen partisi değiliz. Göçmen değiliz ki göçmen partisi olalım” dedi.

Yeni konut alanları açılacak

Offenbach’ta seçmenlerin şehir yönetimine aktif bir şekilde katılabileceği sistemin oluşmasını istediklerini vurgulayan Şenol, “Şehrin en önemli sorunları arasında okullara ve anaokullarına yeterli düzeyde yatırım yapılmaması geliyor. Gençlik çalışmalarına ve sivil toplum kuruluşlarının etkinliklerine de daha fazla destek verilmesi gerekir. Offenbach’ta ödenebilir konut sorunu var. Sosyal evlerin sayısının arttırılması ve doğu ve güney bölgelerde yeni konut alanları açılması ile bu sorun çözülebilir” şeklinde konuştu.

Trafik sorununa 3 aşamalı çözüm

Frankfurt yönüne tren biletinin de çok yüksek fiyatla satıldığını hatırlatan Muhsin Şenol, “Bu bilet fiyatlarını düşüreceğiz. Bisiklet yollarını arttıracağız. Şehrin doğu bölgesine ulaşımın hızlandırılması gerekiyor. Bu çerçevede alternatif yollar hizmete sokulacak. Öte yandan Offenbachlılar havalimanının gürültüsüne katlanıyorlar ancak havalimanı gelirlerinden yeterli düzeyde pay alamıyorlar. Bu eşitsizliğin önüne geçeceğiz” ifadelerini kullandı.

Şimdiden oy verebilirsiniz

Offenbach’ta yaşayan herkesin desteğini beklediklerini kaydeden Şenol, “10 Eylül 2017 tarihine kadar Offenbach belediye binasının 11. katına giderek oy kullanabilirler” dedi. 

Ayrıntılı bilgi için:

muhsinsenol.de
Facebook: @obmuhsinsenol

Kampanyaya bağış yapmak için:

FNO-Forum Neues Offenbach
Postbank 
IBAN: DE26 4401 0046 0305 0304 63
BIC: PBNKDEFF
Açıklama: Spende OB-Wahl

 

ekran-resmi-2017-07-12-21.30.23.png

HABERE YORUM KAT