Öcalan için açlık grevine başlayacaklar

Öcalan için açlık grevine başlayacaklar

Demokratik Toplum Kongresi, Abdullah Öcalan'dan sağlıklı bir haber alınıncaya kadar 50 gönüllünün dönüşümlü olarak açlık grevi yapacağını açıkladı.

DİYARBAKIR - Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Hatip Dicle, Abdullah Öcalan'dan sağlıklı bir haber alınıncaya kadar 50 gönüllünün açlık grevi başlatılacağını açıkladı.

Demokratik Toplum Kongresi, Halkların Demokratik Kongresi, Halkların Demokratik Partisi, Demokratik Bölgeler Partisi ve Özgür Kadın Kongresi yetkilileri tarafından DTK binası önünde bir basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasına HDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, milletvekilleri, belediye başkanları katıldı.

Basın açıklamasını okuyan DTK Eş Başkanı Hatip Dicle, Öcalan'dan 510 gündür haber alamadıklarını belirterek, "15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden 46 gün geçmesine rağmen, darbecilerin İmralı Adası'na dönük fiili bir girişimi olduğunun kesinleşmesine rağmen, Sayın Öcalan'ın sağlık ve güvenlik durumuna dair bir tek objektif bilgi edinebilmiş değiliz" dedi. Öcalan'ın 5 yıldır hiç bir avukatı ile görüşemediğini belirten Hatip Dicle, "Milyonların umut bağladığı bir siyasi önderi yok saymamızı, kendisinden haber alınmasının bile engellenmesini normal karşılamamızı kimse bizden beklememelidir. 510 gündür sürdürdüğümüz her türlü siyasi, hukuki, diplomatik, insani çaba hükümet tarafından boşa çıkarılmıştır" diye konuştu.

Hatip Dicle, Öcalan'ın avukatları, aile üyeleri veya siyasi bir heyet ile yüz yüze görüşüp kendisinden sağlıklı bir haber alıncaya kadar 5 Eylül tarihinden itibaren 50 gönüllüyle dönüşümle açlık grevi başlatılacağını açıkladı.

Basın açıklamasının başladığı sırada Abdullah Öcalan'ın posteri asılınca, güvenlik güçleri bunun indirilmesini istedi. Çıkan gerginlik, posterin indirilmesiyle sona erdi.

 

HABERE YORUM KAT
1 Yorum