Nuriye ve Semih için Fransa'da dayanışma mitingi

Nuriye ve Semih için Fransa'da dayanışma mitingi

Türkiye’de 5 aydır cezaevinde açlık grevinde bulunan tutuklu akademisyenler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için Strazburg'da dayanışma mitingi düzenlendi.

STRAZBURG - Türkiye’de beş aydır cezaevinde açlık grevinde bulunan tutuklu akademisyenler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için Fransa’nın Strazburg kentinde, Fransa ve komşusu Almanya’dan katılan Türk sivil toplum dernekleri dayanışma mitingi düzenlendi.

Çarşamba akşamı saat 18.30-19.00 arasında yapılan mitinge yaklaşık 100 vatandaş katıldı. Mitingde "Türkiye’de haksız yere işlerinden atılan akademisyenlerin açlık grevine girmeleriyle birlikte, sağlık durumların kötüye gittiği" açıklamasında bulunuldu.

04fd41281ecbfb5ac09c9705f69277fd.jpg

"Gazeteciler ve akademisyenler, görevlerine geri alınsın"

Fransızların yoğun ilgi gösterdiği mitingde vatandaşlar taşıdıkları dövizlerde Türkiye’de tutuklu gazeteciler ve işlerinden çıkarılan akademisyenlerin serbest bırakılmaları, tekrar işlerine geri dönmeleri istendi. Akademisyen Nuriye Gülmen ve Semih Akça’nın Türkiye’de nasıl tutuklandıkları temsilen canlandırıldı. Strazburg Kleber Meydanı'nda yapılan mitingde ayrıca şarkılar söylendi.

Levent Gündüz

 

ekran-resmi-2017-07-12-21.30.23.png


 

 

HABERE YORUM KAT