NRW, Erdoğan'a miting izni vermeyecek

NRW, Erdoğan'a miting izni vermeyecek

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (NRW) eyaleti hükümeti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın miting yapmasına izin vermeyeceklerini duyurdu.

KÖLN - Almanya'da Türklerin yoğun olarak yaşadıkları bir bölge olan Kuzey Ren Vestfalya (NRW), Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın miting yapmasına izin vermeyecek. Son olarak Binali Yıldırım'ın bir konuşma yaptığı ve daha önce de Erdoğan'ın 2 kez vatandaşlara hitap ettiği eyaletin Uyum Bakanı Rainer Schmeltzer (SPD), Erdoğan'ın mart veya nisan ayında miting yapmasına müsaade edilmeyeceğini söyledi. 

Binali Yıldırım, Oberhausen'da yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da Avrupa'da miting yapabileceğini dile getirmişti. 

Schmeltzer, konuyla ilgili diplomatik girişimleri fedral hükümetin yapması gerektiğini kaydederek, Türk başbakanının kendi ülkesinde muhaliflere baskı yaparken, Almanya'da demorkasi ve özgürlüklerden faydalanmasının doğru olmadığını belirtti. 

Sol Parti lideri Wagenknecht da 'federal hükümetin İslamcı bir diktatörün Almanya'da reklam yapmasına izin verdiğini' söyleyerek, Başbakan Merkel'i eleştirdi. 

HABERE YORUM KAT