'Ne geri kabulü, geç onları'

'Ne geri kabulü, geç onları'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi bunlar vizelerin kaldırılması meselesinde söz verdiler, tutmadılar. Şimdi 'geri kabul' diyorlar. Ne geri kabulü ya geç onları." dedi.

ANKARA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya'daki Demokrasi Meydanı'nda toplu açılış töreninde vatandaşlara hitap etti.  

Konuşmasına, Sakarya'nın tüm ilçelerindeki vatandaşları selamlayarak başlayan Erdoğan, "Sakarya saf çocuğu masum Anadolu'nun, divanesi ikimiz kaldık Allah yolunun. Evet, sadece ikimiz de kalsak Allah yolunun divanesi olmaya var mıyız Sakarya? Düşmanın dize getiremediği, depremin yıkamadığı Sakarya terör örgütlerine, onların destekçilerine hiç meydanı bırakır mı?" ifadesini kullandı.

Erdoğan, Sakarya'nın sadece son bir buçuk yılda 14 şehidinin bulunduğunu belirterek, tüm şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi, gazilere de şükranlarını sundu.

"Şehit kaymakamımız Safitürk'ü yad ediyorum"

"Sakaryalı şehit kaymakamımız Muhammed Fatih Safitürk'ü özellikle yad ediyorum" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ne diyor Köroğlu, 'Mert dayanır, namert kaçar.' Terör örgütü kaymakamımızı alçakça, hunharca, ahlaksızca şehit ederek, namert olduğunu ispatlamıştır. Bu namertler istedikleri hainlikleri yapsınlar, bizim valimiz, kaymakamımız, hakim savcımız, öğretmenimiz, askerimiz, polisimiz, korucumuz mertçe mücadelesini vermeyi sürdürecektir. Bunları inlerinden çıkarıyoruz. Nereye kaçarlarsa kaçsınlar ne dedim, 'peşlerindeyiz.' Kovalıyor muyuz? Ve kovalayacağız. Rabbimiz ne buyuruyor, bir, 'Yapmadıklarınızı ey iman edenler niçin söylüyorsunuz?' diğerinde ne diyor, 'Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz onlar diridirler ama siz bilemezsiniz.' 15 Temmuz'da biz neyi gördük işte bunu gördük ve o yola çıkanlar, F16'lar bombalarını yağdırırken, helikopterlerden bombalar yağarken, bütün o topların, tankların önündeki gençlerimiz, hanım kardeşlerimiz şehadete yürümedi mi? Onlar bir şeye iman etmişti, (Ölürsem şehit kalırsam gazi.)"

"Ey Rutte sen kaybettin"

Hollanda'daki seçim sonuçlarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ey Rutte, sen seçimi birinci parti olarak almış olabilirsin ama bilesin ki Türkiye gibi bir dostunu kaybettin. 'Efendim, seçimden sonra başbakanla bir yemek yiyebiliriz.' Bizde öyle bir başbakan yok, geç o işi. Sen kaybettin. Şimdi bunlar vizelerin kaldırılması meselesinde söz verdiler, tutmadılar. Şimdi 'geri kabul' diyorlar. Ne geri kabulü ya geç onları. Sen benim bakanımı Hollanda'ya sokmayacaksın, sen benim Dışişleri Bakanıma uçuş izni vermeyeceksin, benim topraklarım olan başkonsolosluk binasında görüşme yapmak, oraya girmesine fırsat vermeyeceksin, bizden buralara girişi bekleyeceksin. Yok öyle şey. Arapların güzel bir sözü var, 'Men dakka dukka.' Kim dak ederse, ona da dak olur." dedi.

HABERE YORUM KAT