Münih saldırısının Breivik bağlantısı

Münih saldırısının Breivik bağlantısı

Münih Emniyet Müdürü Andrae, dün Münih'te gerçekleşen silahlı saldırıya ilişkin, Norveç’te aşırı sağcı Anders Breivik’in çok sayıda kişiyi öldürmesinin dün 5. yıl dönümü olduğuna işaret etti.

BERLİN - Münih Emniyet Müdürü Hubertus Andrae, kentteki dün bir alışveriş merkezine düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili basın toplantısında, "Olympia Einkaufszentrum" adlı alışveriş merkezine dün yapılan saldırının tek başına hareket eden bir kişi tarafından gerçekleştirildiğinin varsayıldığını, başka faillerin olduğuna ilişkin ipucunun bulunmadığını söyledi.

Failin Münih'te doğan ve yetişen 18 yaşındaki bir öğrenci olduğunu ifade eden Andrae, "Yaşadığı evde odası arandı. Failin odasında yapılan aramada IŞİD le bağı olduğuna ilişkin emare yok." dedi.

Breivik ile bağlantısı

Odada daha çok cinnet getirmekle ilgili belgelerin bulunduğunu, failin bu konuyla yoğunlukla ilgilendiğinin görüldüğünü aktaran Andrae, Norveç’te aşırı sağcı Anders Breivik’in çok sayıda kişiyi öldürmesinin dün 5. yıl dönümü olduğuna işaret etti.

Saldırının sığınmacılarla herhangi bir ilişkisinin olmadığını belirten Andrae, Münih’te etkinliklerin iptal edilmesi için sebep bulunmadığını kaydetti.

Olayda 10 kişinin öldüğünü, 10'u ağır 27 kişinin yaralandığını dile getiren Andrae, ölenlerin çoğunun genç ve 14-45 yaşları arasında olduğunu kaydetti. 

Münih Başsavcısı Thomas Steinkraus-Koch da failin tedavi gördüğü ve depresif rahatsızlığı bulunduğunu aktardı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, saldırıda 3 Türk'ün de hayatını kaybettiğini söylemişti.

HABERE YORUM KAT