Müjdat Gezen Sanat Merkezi kundakçısı serbest bırakıldı

Müjdat Gezen Sanat Merkezi kundakçısı serbest bırakıldı

Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ni kundakladığını itiraf eden Mehmet Ali Aligül'ü adli kontrol sonrası serbest bıraktı.

İSTANBUL - Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nin kundaklanmasıyla ilgili Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan şüpheli Mehmet Ali A. (39) sevk edildiği Asayiş Şube Müdürlüğü'nde verdiği ifadesinde de suçunu itiraf etti.

Bir televizyon programında Abdülhamid’in torunu hakkında 'ileri geri' konuştuğu için Müjdat Gezen’e kızdığını ve olayı gerçekleştirdiğini anlatan Mehmet Ali A., iki sayfalık ifadesinin sonunda "pişman" olduğunu söyledi.

Servis şoförü olduğu iddia edilen şüpheli sorgulanmak üzere önce İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan yerleşkesinde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürülmüştü. Burada sorgulanan şüpheli olay sırasında kimseden emir almadığını tek başına olduğunu anlatarak “"Müjdat Gezen’in Osmanlı padişahlarından Abdülhamit Han’ın torununa hakaret ettiği için buna tepki olarak yaptım, alkollü olduğum için bunun etkisiyle olayı gerçekleştirdim" demişti.

RESMİ İFADESİNDE DE İTİRAF ETTİ 

Terörle bir bağlantısı bulunamayınca Gasp Büro Amirliğinde işlemleri tamamlanan Mehmet Ali A.’nın poliste verdiği resmi ifadesinde de suçunu itiraf ettiği öğrenildi. Emniyet Müdürlüğünde iki sayfa ifade veren Mehmet Ali A.’nın evli ve 4 çocuk babası olduğu, servis şoförlüğünün yanında Sigorta Acentalığı da yaptığı öğrenildi.

"TELEVİZYON PROGRAMINDA MÜJDAT GEZEN'E KIZIP YAPTIM"

Poliste verdiği ifadesinde yaklaşık 15 gün önce bir televizyon programına katılan Müjdat Gezen’in Abdülhamid’in torunu hakkında konuşmalarını beğenmediğini anlatan Mehmet Ali A., “Onun hakkında ileri geri konuştu. Bu sırada stüdyodan da gülüşme sesleri geliyordu. Bu olay kafama takıldı. Yaptığım olayı bu nedenle gerçekleştirdim” dedi.

"TEK BAŞIMA YAPTIM"

Polisteki ifadesinde olayı tek başına yaptığını söyleyen Mehmet Ali A., “Olay gecesi 23.00 sıralarında tek başına evden çıktım. Evdekilere, biraz dolaşıp geleceğimi söyledim. Dışarı çıktıktan sonra önce bir benzin istasyonuna giderek elimdeki pet şişeye benzin aldım. Olay yerine geldim. Elimdeki benzini binanın dış çephesine döktükten sonra ateşe verdim” dedi.

"EVİME DÖNÜM UYUDUM"

Olay sırasında binanın boş olduğunu düşündüğünü söyleyen Mehmet Ali A'nın “Alevler etrafı sarınca oradan ayrıldım. Evime döndüm. Hiçbir şey olmamış gibi yatıp uyudum” dediği öğrenildi.

PİŞMAN OLDUĞUNU SÖYLEMİŞ

Daha önceden polis kayıtlarında herhangi bir suç kaydı bulunmayan Mehmet Ali A. , ifadesinin sonunda yaptığı olaydan “Pişman” olduğunu söylediği belirtildi.

HABERE YORUM KAT