Merkel'in partisi Afd'nin gerisine düştü

Merkel'in partisi Afd'nin gerisine düştü

Almanya Başbakanı Merkel'in partisi Hristiyan Demokrat Birlik, kamuoyu yoklamalarında ilk kez sağcı popülist söylemleriyle bilinen Almanya için Alternatif partisinin gerisine düştü.

BERLİN - Almanya'nın Mecklenburg Vorpommern eyaletinde 4 Eylül Pazar günü eyalet parlamentosu seçimleri yapılacak.

Sığınmacılara yönelik politikaları nedeniyle sıkça eleştiri alan ve anketlerde oy kaybeden Başbakan Angela Merkel'in partisi Hristiyan Demokrat Birlik (CDU), kamuoyu yoklamalarında ilk kez sağcı popülist söylemleriyle bilinen Almanya için Alternatif (AfD) partisinin gerisine düştü.

Cicero dergisi için Insa Araştırma Şirketi tarafından yapılan kamuoyu yoklamasında CDU'nun oy oranı yüzde 20'de kalırken, AfD'ye destek yüzde 23 olarak ölçüldü. Insa araştırmasına göre, Sosyal Demokrat Parti SPD, eyalette yüzde 28 oy oranıyla en güçlü parti konumunda. Sol Parti'nin yüzde 15 düzeyinde oy alması beklenirken, Yeşiller'in yüzde 6 ile meclise girmeleri bekleniyor. Hür Demokrat Parti FDP ve Nasyonal Demokratik Parti NPD'nün yüzde 2 oy oranıyla meclis dışında kalmaları bekleniyor.

Infratest Dimap tarafından NDR adına yapılan başka bir kamuoyu yoklamasında ise, AfD'nin yüzde 21, CDU'nun yüzde 22, SPD'nin de oy oranına yüzde 27 olarak ölçülmüştü.

 

HABERE YORUM KAT