Merkel'den 'ortak maliye bakanı' önerisi

Merkel'den 'ortak maliye bakanı' önerisi

Almanya Başbakanı Merkel, Avro Bölgesi’nin ortak bir maliye bakanı olabileceğini söyledi.

BERLİN - Berlin’de iş dünyasının temsilcileriyle bir araya gelen Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Avro Bölgesi’nin reforme edilmesi yönündeki görüşlerinin değerlendirilebileceğini söyledi. Avro Bölgesi’ne üye 19 ülkenin ekonomik gücünde büyük farklar olduğuna işaret eden Merkel, ortak bir ekonomi yönetiminin düşünülebileceğini belirtti. Angela Merkel, “Şartlar uygun olursa, ortak bir maliye bakanı üzerine düşünebiliriz” dedi.

Ortak bütçe konusunda da sıcak mesaj veren Merkel, "Eğer gerçekten ekonominin yapısını güçlendirecek ve mantıklı adımlar atacaksak ortak avro bütçesini düşünebiliriz” ifadelerini kullandı. Makul olanın değerlendirilmesinden yana olduğunu kaydeden Merkel, Federal Hükümetin Macron ile birlikte, Avro Bölgesi'nde reform için bir yol haritası ortaya koyacağını da söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron seçim kampanyası sürecinde Avro Bölgesi’nin reforma ihtiyacı olduğunu söylemiş ve bölgenin kendi bütçesi, parlamentosu ve maliye bakanı olması gerektiğini ifade etmişti.

HABERE YORUM KAT