Merkel: Barbarca ve nefret verici

Merkel: Barbarca ve nefret verici

Filipinler Devlet Başkanı Duterte, Alman rehinenin öldürülmesi üzerine Almanya'dan özür diledi.

ANKARA - Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, Alman vatandaşı Jürgen Gustav Kantner'in Ebu Seyyaf terör örgütü üyelerince öldürülmesini engelleyemediği için Almanya'dan özür diledi. 

"Ne yazık ki başarılı olmadık"

Duterte, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Alman rehinenin hayatını kaybetmesinden derin üzüntü duydum. Ailesinin acısını paylaşıyor ve Alman halkına başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Ancak şunu da belirtmek isterim ki kurtarmak için elimizden geleni yaptık. Ne yazık ki başarılı olmadık." ifadelerini kullandı.

Ebu Seyyaf'ın adam kaçırma eylemlerine karşı hükümetinin aldığı önlemleri anlatan Duterte, örgüte karşı büyük bir saldırı için hazırlık yapıldığını, saldırıda savaş uçaklarının kullanılacağını belirtti.

Sık sık korsanlık ve adam kaçırma olaylarıyla gündeme gelen Filipinler'in güneyi, Malezya ve Endonezya arasındaki uluslararası sularda devriye gezilmesi için Çin'den destek istediklerini kaydeden Duterte, Pekin yönetiminin henüz cevap vermediğini söyledi.

Merkel: Barbarca ve nefret verici

Almanya Başbakanı Angela Merkel de Kantner'in başı kesilerek öldürülmesini "barbarca ve "nefret verici bir davranış" olarak niteleyerek kınadı. 

Kantner'in özgürlüğüne kavuşabilmesi için 600 bin dolar fidye talep eden terör örgütü, ödeme için verdiği sürenin dolması üzerine Alman rehineyi öldürmüştü. Filipinli yetkililer, Kantner'in Filipinler'in güneyinde Ebu Seyyaf militanlarınca başı kesilerek öldürüldüğünü doğrulamıştı. 

Malezya ve Filipinler arasındaki adalarda 1991'den beri faaliyet gösteren Ebu Seyyaf terör örgütü, şiddet ve rehin alma eylemleriyle tanınıyor. Örgüt, Mindanao ve Sulu'da bağımsız devlet kurmak amacıyla Filipinler'in güneyinde şiddete başvuruyor. Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, geçen yıl ağustosta 18 yaşındaki bir rehinenin öldürülmesinin ardından orduya Ebu Seyyaf'ı "bitirme" emri vermişti. 

HABERE YORUM KAT