Macaristan sınırına ikinci tel örgü çekecek

Macaristan sınırına ikinci tel örgü çekecek

Macaristan Başbakanı Orban, yeni bir mülteci akınını önlemek için sınıra ikinci bir sıra tel örgü çekeceklerini söyledi.

ATİNA - Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) ile mülteci akınını önlemeyi amaçlayan geri kabul anlaşmasına ilişkin tartışmalar üzerine, Macaristan olası yeni bir sığınmacı akınına karşı önlem alma hazırlıklarına başladı.

Yunan basınında yer alan haberlere göre, Macaristan Başbakanı Viktor Orban, ülkesinin güneyinde Sırbistan üzerinden yeni bir mülteci akınını önlemek için sınıra ikinci bir sıra tel örgü çekeceklerini söyledi. 

Türkiye ile AB arasındaki "vizesiz seyahat" tartışmalarına işaret eden Orban, birinci tel örgünün yanına çekilecek olan ikinci sıra engelin, Türkiye'nin sığınmacılara ilişkin anlaşmaya uymaması durumunda, Macaristan'ın savunmasını güçlendirmek için yapılacağını belirtti. 

Böyle bir durumda yüz binlerce sığınmacının Yunanistan ve Sırbistan üzerinden Macaristan sınırına akın edeceğini vurgulayan Orban, "Bu nedenle, mevcut tel örgünün yanına daha sağlam bir savunma sistemi yapılması için teknik çalışmalar yapıyoruz" dedi.

Türkiye ile AB arasındaki sığınmacı geri kabul anlaşmasının bozulması olasılığına karşı hazırlanmaları gerektiğini söyleyen Orban, "Böyle bir gelişme sonucu sığınmacıları zorla durdurmamız gerekebilir" dedi.

HABERE YORUM KAT