'Maç bitmedi, daha ikinci devre var'

'Maç bitmedi, daha ikinci devre var'

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, “Yüzde 50 artı 1 ile anayasa olmaz. Olur da, olması gereken anayasa değildir. Bir anayasa krizidir o." dedi. 

İSTANBUL - CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, partisinin İstanbul il başkanlığında bir basın toplantısı düzenledi. Deniz Baykal toplantıda yaptığı konuşmasında, “Referandum alınan sonuç, tarihi bir sonuçtur. Türkiye bakımında çok önemli gelişmelerin ilk işaretini veren bir sonuçtur. Bu oylamaya en büyük katkıyı yapan örgütlerimizin başında İstanbul il örgütümü geliyor. İstanbul'da sağlanan başarı bütün Türkiye için, Türkiye'nin ötesinden dünya için bir umut olmuştur. Bunu bilemenizi istiyorum. Bu duygunun bize yüklediği sorumluluğu hep beraber bir kez daha hissedelim istiyorum. Bu sorumluluktan çıkarılması gereken görevleri düşünelim istiyorum.

Ve bundan sonrasına böyle bir noktadan yürümekte olduğumuzu unutmayalım istiyorum. Bu bir son değildir başlangıçtır. O çok önemli bir başlangıçtır. Büyük bir sonuçtur, Türkiye için büyük bir sonuçtur. Parti olarak konuşmuyorum bunu, Türkiye bakımından her türlü gücü olanağı, yetkiyi, devletin günlük siyaset dışında tutulması gereken bütün olanaklarını acımasızca seferber edilerek yürütülen bir referandum mücadelesi karşısında toplumumuzun çeşitli kesimlerinin, ideolojik olarak, sosyolojik olarak, birbirinden farklı kesimlerinin 'yeter artık' derecesine birbiri ile dayanışma içerisine girerek, bu tepeden inme, dayatmacı, baskıcı girişimi frenleme konusunda yüksek iradeyi sergilediğine tanık olduk.

Özlediğimiz buydu. Bu çok önemlidir, ben ülkem adına da, partim adına da iftihar ediyorum. Buna katkı yapan bütün partililerimi, bu sürece destek veren bütün vatandaşlarımı, hangi siyasi görüşten olursa olsun tümünü yürekten kutluyorum. Çok büyük bir iş başardınız. Hepinizi kutluyorum, bunları ifade etmek için buradayım" dedi.

HABERE YORUM KAT