'Lüks araçlara binmeyin'

'Lüks araçlara binmeyin'

AKP'li belediyeler toplantısında konuşan Erdoğan, belediye başkanlarına 2019 seçimleri öncesi “Lüks araçlara binmeyin, lüks yaşamayın. Makam araçlarınız çok lüks ve pahalı olmasın, mütevazı olun" uyarısında bulundu.

ANKARA - Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP'li 884 belediyenin çalışmalarının değerlendirildiği toplantıda, 2019 seçimleriyle ilgili uyarılarda bulundu. Toplantının basına kapalı bölümünde, Hürriyet'in edindiği bilgilere göre ‘davaya aykırı hareket edilmemesi ve partiye zarar verecek hal ve hareketlerden kaçınılması konusunda dikkatli olmaları’ konusunun altını çizen Erdoğan, il kongreleri öncesinde teşkilatta gençlere ağırlık verilmesini istedi. Belediye başkanlarına "Dedikodularla değil icraatlarla ve halka dokunan projelerle gündeme gelin" çağrısında bulunan Cumhurbaşkanı, aksi takdirde teşkilatlardan uzaklaştırılmaları gerekeceğini söyledi.

'Boş geçmeyin'

2018 yılının boş geçirilmemesini isteyen Erdoğan, belediyelerin halkın taleplerine kulak vermesi gerektiğini ifade etti. Başkanlara İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminden de örnekler veren Erdoğan 2019’da yapılacak iki seçimin parti açısından kritik önemde olduğuna da dikkat çekerek şunları söyledi: 

“Kasım 2019’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi seçimlerinde başarı çıtamızın yükselmesi için Mart 2019’daki seçimleri büyük destekle almak durumundayız. Bunun için millete tepeden bakmadan, yalan yanlış işlere karışmadan, seçmenle bire bir temas kurarak 2019’a hazırlanmalıyız. Belediyelerimizin özellikle imar konusunda çok dikkatli davranması gerekiyor. Unutmayın ki belediyelerdeki başarı genel seçimlere de yansıyor. Seçimlerde bizim için hedef en az yüzde 50 artı 1 oy almaktır. Milletin beklentilerine kulak tıkamayın, talepleri vakit kaybetmeden gerçekleştirin, şikâyetleri çözüme kavuşturun.”

'Makam araçlarına dikkat'

Belediye başkanlarının kullandığı lüks araçlar konusuna da değinen Erdoğan, “Lüks araçlara binmeyin, lüks yaşamayın. Makam araçlarınız çok lüks ve pahalı olmasın, mütevazı olun. Belediye paralarını gerekli yerlere harcayın” talimatı verdi. 

 

ekran-resmi-2017-07-12-21.30.23.png

HABERE YORUM KAT