Lufthansa: 3. Havalimanı’yla büyümek istiyoruz

Lufthansa: 3. Havalimanı’yla büyümek istiyoruz

Lufthansa, 2018’den itibaren faaliyete geçmesi beklenen Üçüncü Havalimanı ile birlikte atağa kalkmayı hedefliyor.

İSTANBUL - Türkiye’ye yaptığı uçuşların 60’ıncı yılını kutlayan Lufthansa, 2018’den itibaren faaliyete geçmesi beklenen Üçüncü Havalimanı ile birlikte atağa kalkmayı hedefliyor.

Şirketin Türkiye genel müdürlüğüne atanan Kemal Geçer, "Üçüncü Havalimanı bize yeni bir kapasite sunacak. Geçen hafta havalimanı inşaatını gezdik. Detaylı brifing aldık; burası Türkiye için önemli bir merkez olacak" dedi.

Frankfurt’tan İstanbul’a 1956 yılında uçmaya başlayan Lufthansa, halen iki ülke arasında haftalık İstanbul Atatürk ve Ankara Esenboğa Havalimanlarına 27 sefer gerçekleştiriyor. Türk Hava Yolları ile yüzde 50 ortak oldukları SunExpress’ten ikram şirketi LSG Sky Chefs’e, çağrı merkezine ve kargo-uçak bakım konusunda faaliyet gösteren havayolu, ayrıca ortak olduğu İsviçreli Swiss ve Edelweiss, Avusturya Havayolları ile de Türkiye’ye uçuyor.

 

“Bu yıl zor geçiyor”

Sadece Türkiye değil, 2016'nın tüm dünya için zor bir yıl olduğunu vurgulayan Lufthansa Ortadoğu ve Afrika Satış ve Hizmetlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Tamur Goudarzi-Pour, "Buna rağmen geçen yılın cirosunu yapmayı hedefliyoruz. 60 yıldır buradayız ve gelecek 60 yılda da olmaya devam etmek istiyoruz. Lufthansa kurulduktan 18 ay gibi kısa bir süre sonra Türkiye’ye uçmaya başladı. Gelecekte birlikte büyümek istiyoruz" diye konuştu.

 

“En büyük yatırımı yapıyoruz”

Lufthansa, yeniden organizasyona giderek geçtiğimiz yıl 36 milyar euro değerinde 260 adet uçak siparişi verdi. Gelecek yapısını şekillendiren havayolu önümüzdeki dönemde neredeyse her hafta bir yeni uçağı filosuna katacak. Tek koridorlu Airbus A320neo, CSeries gibi uçakların yanı sıra Lufthansa filosuna A350XWB ve Boeing 777X uçakları katılacak.

 

Türk Genel Müdür 

Lufthansa Türkiye Genel Müdürlüğü’ne ise 1 Ekim’den itibaren bir yıldır Lufthansa’da Satış Müdürü olarak görev yapan 32 yaşındaki Kemal Geçer atandı. Geçer, İstanbul merkez ofisten Lufthansa’nın yanı sıra Avusturya ve Swiss Havayolları’nın operasyonundan sorumlu olacak.

Antalya’da 1984’te doğan Geçer, Almanya’da Schumpeter School of Business and Economics’i bitirdi. Yüksek lisans yaptı. İş hayatına Almanya’da Vodafone’da başladı. IQ Group, PricewaterhouseCoopers AG’de Strateji Danışmanı olarak görev yaptıktan sonra 2013’te Düsseldorf’te HEINE Medizin GmbH’da Genel Müdür oldu.

2015’te Lufthansa Havayolları’nda göreve başlayan Kemal Geçer, Satış Müdürlüğü görevini bir yıl boyunca yaptıktan sonra 1 Ekim 2016 tarihinden itibaren de Lufthansa Türkiye’de genel müdür olarak göreve başladı.

 

"İlk uçuşumu Lufthansa ile yapmıştım"

“Bir yıl önce Lufthansa ekibine katıldım. Şimdi de 60’ıncı yıldönümünde Lufthansa’nın Türkiye Genel Müdürü olma gururu yaşadım. 25 yıl önce ilk uçuşumu İstanbul’dan Frankfurt’a Lufthansa yapmıştım. 25 yıl sonra aynı uçakla İstanbul’a döndüm ve Lufthansa’da çalışmaya başladım” diyen Kemal Geçer, 60 yıldır Lufthansa’nın Türkiye’de bu duruma gelmesine katkısı olan herkese teşekkür etti.

Lufthansa’nın Türkiye’deki genel müdürlüğü görevi ikinci kez bir Türk yöneticiye geçiyor. İlk Türk genel müdür, Sadık Elmas olmuştu. Elmas, 2003-2008 yılları arasında İstanbul’da görev yapmıştı.

HABERE YORUM KAT