Küçük Bade toprağa verildi

Küçük Bade toprağa verildi

Hollanda'da ilik nakli beklerken vefat eden 4 yaşındaki Bade Çakır'ın cenazesi, Trabzon'un Yomra ilçesinde defnedildi.

TRABZON - Hollanda'da ilik nakli beklerken vefat eden 4 yaşındaki Bade Çakır'ın cenazesi, Trabzon'un Yomra ilçesinde defnedildi.

Bade'nin cenazesi, Rotterdam kentinde dün kılınan cenaze namazının ardından toprağa verilmek üzere memleketi Trabzon'un Yomra ilçesine getirildi. 

Baba Muhammed Çakır, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Kızım, 4 Temmuz'dan itibaren kanser tedavisi görüyordu. Fakat kanserin çok agresif çeşiti olduğu belirlendi. Onun için kemoterapi fayda etmiyordu. Eylül'ün 9'undan itibaren ise ilik nakline ihtiyaç duyuldu. İki abisi vardı ve onların kan analizlerini bekledik ama sonuç alamadık. Biz de çevremizdeki insanlardan yardım istedik'' dedi.

İlik naklini kimsenin bilmediğini vurgulayan Çakır, ''İlik naklini herkes organ nakli ile karıştırıyordu. Bunu anlatmaya uğraştık. Yaklaşık 200 bin civarında donör bulundu ama başaramadık'' ifadelerini kullandı.

Baba Çakır, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu'nun da kendilerini ziyaret ettiğine dikkati çekerek ''Sağolsunlar bize çok destek oldular. Ondan sonra Türkiye'de donör anlamında patlama oldu ama fayda etmedi. Dün de sağ olsunlar kendileri bizi aradılar'' şeklinde konuştu.

Kızı ile son anlarını da anlatan Çakır, şöyle devam etti:

''Son anlarında aklı başındaydı. Doktorlar 'Bayıltalım mı' diye sordu. 'Ayık kalmak istiyorum' dedi. Bana seneye ne yapacağımızı anlatıyordu. 'Seneye bu zamanlar, nasip olursa dışarıda olacağız ve çiçek bahçesine gideceğiz' diyordu. 'Hangi çiçekle oynamak istersin' dedim ve 'Mavi' dedi. Ben de 'Sen mavi çiçek sevmezsin' dedim. O da 'Şimdi seviyorum' dedi. Ben de 'Tamam, ben maviyi kopartıp sana veririm, sen de seviyor, sevmiyor diye yapraklarını koparırsın' dedim. O da yüzüme baktı ve kafasını salladı.'' 
Zorlukla ayakta duran anne Esra Çakır ise acısının tarifi olmadığını anlatarak ''Sare Davutoğlu hanımefendi, bizimle çok yakından ilgilendi. Yanımıza geldi ve bize elinden geleni yapacağını söyledi. Sözünü de tuttu. Ona çok teşekkür ederim. Kızım için çok şeyler yaptı. Onun samimiyeti her şeyden güzeldi. Bade'nin ona verdiği hediyeleri saklaması da Türkiye'yi ve memleketimizi de ayağa kaldırması bizim için önemliydi. Allah, kendisinden razı olsun'' diye konuştu. 
Öte yandan Bade'nin babaannesi Hatice ile amcası Abdullah Çakır, Bade'nin pembe elbise ve ayakkabılarıyla donatılmış tabutuna sarılarak uzun süre göz yaşı döktü.

Bade'nin 6 yaşındaki abisi Tunahan da cenaze sırasında ''Bade bu ayakkabıları ve elbiseleri giydi, ona çok yakıştı. Bunları çok severdi'' ifadelerini kullandı. 

Bade'nin cenazesi, Yeni Cami'de kınanan namazın ardından, ilçeye bağlı Ocak mahallesindeki aile mezarlığına defnedildi. 

Cenaze törenine, ailesi ve yakınlarının yanı sıra Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu ile Trabzonspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Emre Aksoy da katıldı.

Bade için Türkiye, Hollanda ve Almanya'da uygun doku tipinin bulunması amacıyla kampanyalar düzenlenmişti. Bade'ye uygun dokunun bulunması için Frankfurt yakınlarındaki Worms kasabasındaki Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) camisinde doku tipleme kampanyası düzenlenmesi planlanıyordu.

thumbs_b_c_79d982595153b01865f9cd18b458a7ea.jpg

 

HABERE YORUM KAT