'Korsan'lara hükümeti kurma görevi

'Korsan'lara hükümeti kurma görevi

İzlanda’da hükümeti kurma görevi Korsan Parti lideri Birgitta Jónsdóttir’e verildi.

REYKJAVİK - Kasım ayı sonunda İzlanda’da yapılan parlamento seçimlerinden üçüncü büyük parti olarak çıkan Korsan Parti liderine hükümeti kurma görevi Bağımsızlık Partisi ve Sol Parti liderlerinin hükümet kurma çalışmalarının başarısızlığa uğramasının ardından verildi.

Devlet Başkanı Guðni Jóhannesson tarafından dün hükümeti kurmakla görevlendirilen Korsan Parti lideri Birgitta Jónsdóttir merkez ve sol kanattaki dört parti ile görüşerek koalisyon hükümeti kurmaya çalışacak. Geçen hafta da bir araya gelen beş partinin birlikte hükümeti kurma görüşmeleri, vergi politikalarındaki görüş ayrılıkları nedeniyle başarısızlıkla sonuçlanmıştı.

Devlet Başkanı’ndan hükümeti kurma görevini aldıktan sonra RUV televizyon kanalına konuşan Korsan Parti lideri Birgitta Jónsdóttir ‘‘Birlikte çalşabilecek bir yöntem bulma konusunda büyük ümitlerim var’’ diye konuştu.

Birgitta Jónsdóttir Korsan Parti’nin başbakanlık konusunda ısrarcı olmayacağını belirtti.

Kurulduğundan bu yana sadece dört yıl geçen Korsan Parti, 29 Kasım’da yapılan parlamento seçimlerinden, 63 üyeli mecliste 10 sandalye kazanarak üçüncü büyük parti olarak çıkmıştı.

Birgitta Jónsdóttir daha önce Wikileaks’in çalışmalarında da rol almıştı. Birgitta Jónsdóttir, Edward Snowden’e İzlanda vatandaşlığı verilmesini savunuyor.

HABERE YORUM KAT