Kırışıklıkları yok eden krem geliştirildi

Kırışıklıkları yok eden krem geliştirildi

Bilim adamları, kırışıklıklara karşı insan cildini taklit eden, suya dayanaklı ve 24 saat boyunca bozulmadan cilt üzerinde kalabilen krem geliştirdi.

SAN FRANCISCO - Bilim adamları, kadınların korkulu rüyası olan kırışıklıklara karşı insan cildini taklit eden ve cilt üzerinde "ikinci bir deri" oluşturan krem geliştirdi.

Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi ve MIT (Massachusetts Institute of Technology) araştırmacıları tarafından üretilen polimer krem, uygulandıktan sonra kuruyup cilt üzerinde elastik bir "ikinci deri" oluşturuyor.

Laboratuvarda silikon ve oksijen molekülleri kullanılarak üretilen polisiloksan polimerden yapılan krem, sarkan, kırışan cildi toparlamak ya da gözaltındaki torbaları gidermek için kullanılabiliyor.

Krem, kozmetik alandaki kullanımının yanı sıra egzama, dermatit ve sedef hastalığı gibi cilt rahatsızlıklarının tedavisinde ilacın doğrudan deriye verilmesine ve güneş ışınlarından korunma sağlanmasına da yardımcı oluyor.

"Suya dayanaklı ve 24 saat boyunca bozulmadan cilt üzerinde kalabiliyor"

Polimer kremin oluşturduğu ikinci deri katmanı, suya dayanaklı ve 24 saat boyunca bozulmadan cilt üzerinde kalabiliyor.

Koruyucu katman, cildin nemini korumasına yardımcı olarak elastikiyetini de artırıyor.

Araştırmacılar, geliştirdikleri ürünü gönüllüler üzerinde, özellikle de gözaltı torbacıkları, kol ve bacak bölgelerinde denedi ve başarılı sonuçlar elde etti. Kremin, gerekli izin alındıktan sonra gelecek yıllarda piyasaya sürülmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT