Kılıçdaroğlu'nın konvoyuna ateş açıldı

Kılıçdaroğlu'nın konvoyuna ateş açıldı

Artvin'in Şavşat ilçesinde CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun konvoyunun geçiş güzergahında çatışma çıktı.

ARTVİN - Artvin'in Şavşat ilçesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyunun geçiş güzergahında çatışma çıktı.

Artvin programı kapsamında Şavşat ilçesine gelen Kılıçdaroğlu, burada vatandaşlarla sohbet ettikten sonra ilçeden ayrıldı.

Bir süre sonra konvoyun geçiş güzergahında önlem alan güvenlik güçlerine ateş açıldı. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı.

Şavşat Kaymakamlığına geldi

Artvin'in Şavşat ilçesinde, konvoyunun geçiş güzergahında çatışma çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şavşat Kaymakamlığına geldi.

Artvin'in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine gittiği esnada Yanıklı mevkisinde çıkan çatışmanın ardından Şavşat ilçesine hareket eden Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, önce güvenli bir yere alındı.

Kılıçdaroğlu, daha sonra güvenlik önlemi altında Şavşat Kaymakamlığına geldi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun kaymakamlığa gelişi sırasında bazı vatandaşlar kendisine "geçmiş olsun" dileklerini iletti.

Kılıçdaroğlu'nın konvoyuna ateş açıldı

Kılıçdaroğlu'ndan açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bazı televizyon kanallarının canlı yayınına bağlanarak, CHP konvoyunun güzergahında meydana gelen çatışmaya ilişkin açıklamada bulundu.

CHP konvoyunun geçtiği sırada olumsuz bir durum yaşadıklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Güvenlik güçleri süratle önlemlerini aldılar ve bizi o alandan çıkardılar. Benim açımdan kimsenin kaygılanmasına gerek yok, iyi durumdayım. Arkadaşlarımızla beraber çatışma bölgesinden çıktık. Umarım güvenlik güçleri açısından da herhangi bir can kaybı olmaz, en büyük arzumuz o. " ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun güvenlik güçleri tarafından güvenli bir bölgeye götürüldüğü öğrenildi. 

Kılıçdaroğlu'nın konvoyuna ateş açıldı

"Güvenli bir noktadayız"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyunda bulunan Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Artvin'in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine geçtikleri sırada yol güzergahındaki çatışma sesleri üzerine konvoyun durdurulduğunu söyledi. 

Bir süre araç içerisinde beklediklerini ve çatışma seslerinin devam ettiğini aktaran Torun, "Artin-Şavşat karayolunda güvenli bir yerdeyiz. Heyettekilerin sağlık durumu iyi." dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım bilgi aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu telefonla arayarak konvoyunun güzergahında yaşanan çatışmaya ilişkin bilgi alarak, geçmiş olsun dileğinde bulundu. 

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP konvoyunun çatışmaya maruz kaldığı haberinin ardından Kılıçdaroğlu’nu telefonla aradı. Erdoğan, yaşananlarla ilgili bizzat Kılıçdaroğlu'ndan bilgi aldı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun dileklerini ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, CHP konvoyunun Artvin’in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine gittiği sırada Yanıklı Köyü yakınlarında yaşanan çatışmayla ilgili olarak İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Artvin Valisi ile de birer telefon görüşmesi yaptığı kaydedildi.

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun aracının da bulunduğu konvoyun güzergahındaki saldırıyla ilgili İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Artvin Valisi Muhterem İnce ile görüşerek bilgi aldı. 

"Jandarma aracımıza terörist unsurlarca ateş açılmıştır"

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Konvoyunun korumasını sağlamak üzere görevlendirilmiş ve öncülüğünü yapan jandarma aracımıza terörist unsurlarca ateş açılmıştır. Bu ateş sonucu aracı kullanan jandarma er başından ağır yaralanmıştır, iki astsubay da hafif yaralanmıştır." ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Ala, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna saldırıyı gerçekleştiren örgüte ilişkin, "Arkadaşlarımızın söylediği kesin olarak PKK ve onlara yönelik operasyon başladı. Orada güvenlik unsurlarımız vardı, böyle bir şey olunca hemen operasyon başladı. Orada kritik bazı unsurlar var, o tedbirler alınmıştır. Şimdi Sayın Kılıçdaroğlu'nu daha güvenli araçlarla istediği yere götüreceğiz." dedi.

 

"Bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna saldırı hakkında, "Bu hain darbe girişiminden sonra Türkiye'deki tablodan rahatsız olanlar var. Darbecilerin de şu anda Türkiye'yi hedef alan teröristlerin de amacı bu birlik beraberliği bozmak. Sebebi ne olursa olsun Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz, lanetliyoruz. Ne teröre karşı dik duruşunu gösteren siyasi partilerimiz ne de bizler tutumumuzu değiştirmeyiz ve bunlarla mücadelemizi sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.

Bakan Ala: 1'i ağır 2 astsubay yaralandı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna düzenlenen saldırıda konvoyu koruyan aracı kullanan bir jandarma er ağır, 2 astsubay hafif şekilde yaralandı. İçişleri Bakanı Efkan Ala da bilgileri doğruladı. 

HABERE YORUM KAT