Karnavalda 1 ton kayısı dağıttılar

Karnavalda 1 ton kayısı dağıttılar

Avrupa Malatyalılar Federasyonu üyeleri, Almanya’nın Köln kentindeki karnavalda 5 saat içinde 1 ton kayısı dağıtıp Almanları tatil için Türkiye’ye davet etti.

KÖLN - Almanya’da fahri turizm elçisi gibi çalışan Malatyalılar, Köln’de Türklerin yoğun olarak yaşadığı Ehrenfeld semtinde kayısı şeklinde kıyafetler giyerek katıldıkları geçit töreninde, paketlenmiş yaklaşık 1 ton kayısı dağıttı.

20170228_2_22121802_19371355_web.jpg

Avrupa Malatyalılar Federasyonu Başkanı Murat Alabaş, Almanya’da ‘5. Mevsim’ olarak adlandırılan Köln’deki karnaval geçidinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türk turizmine katkı amacıyla yurt dışında yaşayan Türklere yönelik başlattığı ‘Komşunu al gel’ kampanyasına destek verdiklerini söyledi.

20170228_2_22121802_19371351_web.jpg

Karnavala katılan tek Türk derneği olduklarını belirten Alabaş, şunları söyledi: “Biz, Malatya’ya Türkiye’nin değişik bölgelerine, Antalya’ya, İstanbul’a, İzmir’e, Edirne’ye Alman dostlarımızı ve komşularımızı götürerek o güzelliği, misafirperverliğimizi göstermek istiyoruz. Türkiye ile Almanya arasında kültürel anlamda katkı olsun diye Rio’dan sonraki en büyük karnaval etkinliğine katılıyoruz.”

Karnavalda 1 ton kayısı dağıttılar

Karnaval geçidi 5 saat sürdü 

Köln Malatyalılar Derneği Başkanı Hidayet Yiğit ise bu yıl ‘Komşunu al gel’ kampanyasına destek verdikleri için karnavala katılmalarının kendileri için daha da anlam kazandığını ifade etti. Karnavalda kendilerine gösterilen ilgiden mutlu olduklarını belirten Yiğit, “Memleketimizin al bayrağıyla yüz binlerce insanın arasından geçmek gurur verici. Burada yaşayan tüm Alman komşularımızı Türkiye’ye davet ettik. Ülkemize bir parça da olsa katkı sunabilirsek ne mutlu bize” diye konuştu. Yaklaşık 5 saat süren karnaval geçidi yağmura rağmen yoğun ilgi gördü.

HABERE YORUM KAT