Kadınların şiddet görmemesi için dua ettiler

Kadınların şiddet görmemesi için dua ettiler

Almanya'nın Köln kentinde, "Kadınların onuru dokunulmazdır! Mülteci kamplarında da" konulu bir etkinlik düzenlendi. 

KÖLN - Almanya'nın Köln kentinde, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde, "Kadınların onuru dokunulmazdır! Mülteci kamplarında da" parolasıyla bir etkinlik düzenledi. 

Resim ve fotoğraf yarışması

DİTİB Federal Kadın Birliği (BMDF) ile Aktionskreis adlı kuruluşun düzenlediği etkinlikte yapılan konuşmalarda kadınların yaşadıkları sorunlar dile getirildi. Daha sonra kadınların şiddete uğramamaları için Hristiyan ve Müslümanlar başta olmak üzere çeşitli dinlere mensup kadınlar dua ettiler. DİTİB Merkez Camisi Konferans Salonu'ndaki etkinlikte ayrıca, BMDF tarafından düzenlenen, 'Kadına değil şiddete el kaldırın' konulu resim ve fotoğraf yarışmasına katılan 20 eser sergilendi. Yarışmada dereceye giren Sara Çakır, Figen Yalçın ile Melda Güven'e para ödülü verildi. 

'Özellikle mülteci kamplarındaki kadınlara şiddet konu edildi'

DİTİB Kadın, Aile, Gençlik, ve Sosyal Hizmetler Birimi'nde görevli Halide Özkurt etkinlikle ilgili olarak, 'Bu akşam özellikle mülteci kamplarında kalan kadın ve çocuklara yönelik şiddeti konu edeceğiz ve buna karşı da hep birlikte dua edeceğiz' dedi. 

BMDF Başkanı Neşe Bıçakçı ise düzenledikleri resim ve fotoğraf yarışması hakkında şunları söyledi:

'Yarışmamızı Almanya genelinde düzenledik. Yarışmaya 120 eser katıldı ve bunlar arasından üç kişiye ödül verildi. Buraya gelen ziyaretçilere 20 eser sunuluyor. Biz bunu, kadına karşı şiddet konusunda toplumu uyarmak için düzenledik. Resimlerde insanların şiddete bakış açısını direkt görebiliyorsunuz.'

Etkinlikte sufi müziğinden de örnekler sunuldu. 

Hakan Aytaş

HABERE YORUM KAT