Jennifer'ın Düğünü'ne büyük ilgi

Jennifer'ın Düğünü'ne büyük ilgi

Jennifer'ın Düğünü adlı oyunun galasına çok sayıda bakan ve bürokrat katıldı.

İSTANBUL - İstanbul Devlet Tiyatrosu'nun yeni oyunu, "Jennifer'ın Düğünü" nün galası yapıldı. Cevahir Sahnesi'nde tiyatro severlerle buluşan oyunun galasına, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Eski bakanlardan Ömer Dinçer, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar ve Osmanlı Hanedanı Üyesi Osman Selahaddin Osmanoğlu da katıldı.

İskender Pala'nın yazdığı oyunu Hidayet Erdinç yönetirken, müziklerini Can Atilla, dekor tasarımını Şirin Dağtekin Yenen, kostüm tasarımını Nalan Alaylı, ışık tasarımını Yakup Çartık, koreografisini ise Yeşim Alıç yaptı.

Oyunda, Fatih Kahraman, Göker Ersivri, Rezzak Aklar, Hakan Onat Peynirci, Işıl Keskin, Bahar Yanılmaz, Erdoğan Aydemir, Nihal Tercanve Cem Tek'in yanı sıra çok sayıda oyuncu rol aldı.

PALA: BURADA ADINI ANDIĞIMIZ HERKESİN RUHU ŞAD OLSUN

Oyunun bitiminde sahneye Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ve İskender Pala çıktı. Bakan Avcı izleyicilere ve oyunculara teşekkür ederken, Oyunun yazarı İskender Pala bir konuşma yaptı. Pala konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Bu bizim tarihimizin daha başladığı yıl, içinden daha yüzlerce oyun çıkar. Nice oyunlar sahnelenir, nice görsel sanatlar ortaya çıkar. Biz bir kıyısından başladık. Burada adını andığımız herkesin ruhu şad olsun. Onlar bize bu vatanı, bu toprakları, bu memleketi hediye ettiler. Biz de onların ruhu gibi, onların ruhaniyetine uygun şekilde bu toprakların sahibi olmaya devam ederiz."

Osmanoğlu: Oyunu çok beğendi

İskender Pala'nın daveti üzerine oyunu izlemeye geldiğini söyleyen Osmanlı Hanedanına mensup Osman Selahaddin Osmanoğlu da, "Oyunu çok beğendim. Benim ecdadımla alakalı olduğundan dolayı özel bir ilgim oldu. Benim de ismim Osman. Osman bey ilk padişah oldu. Benim 27. Kuşak dedemdir." şeklinde konuştu.

Oyunun konusu 

"Kayı Boyu'nun beyi Osman'ın hem kayınpederi, hem piri olan Şeyh Edebali, yakın zamanda kurulacak ve devamında neredeyse yedi yüz yıl cihana hükmeden bir imparatorluğa dönüşecek olan Osmanlı Devleti'ne, Osman Bey eliyle nefes ve can vermiştir. Böylece imparatorluğun maddi ve manevi temelleri sağlam bir şekilde atılmış, dışarıdan gelecek tüm tehlikeler bu iman, inanç ve zeka ile bertaraf edilebilmiştir.

Bizanslı tekfurlar, gittikçe güçlenmekte olan Osman Bey'i ortadan kaldırmak için hain bir plan yaparlar. Bilecik Tekfuru Digenis, Yarhisar Tekfuru Dukas'ın kızı Jennifer ile evlendirilecek, düğüne davetli olarak gelen Osman Bey, pusu kurulup öldürülecektir. Düğün gecesi için Bizans'ın kendi içinde de ayrı bir tezgah kurulur. İnegöl Tekfuru Nikola ve General Muzalo'nun kimsenin bilmediği bambaşka planları vardır.

Düğüne davet için elçi olarak gönderilen Mihail dayanamaz ve eski dostu Osman'a kurulan tuzağı anlatır. 

Osman tuzağı tersine çevirecek zekice bir plan yapar. Kadın kılığına sokarak düğüne getirdiği askerleri sayesinde pusuyu bertaraf eder. Aynı anda hem Bilecik Kalesi'nde, hem düğün alanında başlayan savaş Osman Bey'in zaferiyle sonuçlanır."

Oyun 06-11 Aralık tarihleri arasında Cevahir Sahnesi'nde izlenebilecek.

HABERE YORUM KAT