İsveç'te 'Ramazan'da sigarayı bırak' kampanyası

İsveç'te 'Ramazan'da sigarayı bırak' kampanyası

Stockholm Belediyesi, 'Ramazan'da sigarayı bırak' kampanyası başlattı.

STOCKHOLM - İsveç'in başkenti Stockholm'de "ramazanda sigarayı bırak'' kampanyası başlatıldı. Stockholm Belediyesinin başlattığı kampanyaya, Müslüman dernekler de destek verdi.

Kampanya hakkında açıklama yapan Stockholm Belediyesi Suç Önleme Ulusal Konseyi Koordinatörü Anette Peterson, sigarayı bırakmak için ramazan ayının büyük bir fırsat olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: ''Stockholm Belediyesi bu fırsatı tiryakilere hatırlattı. Ramazan ayı için hazırladığımız kampanyada, oruç tutan tiryakilerin gün içinde uzun süre sigara içmemeyi başarabildiğini anımsatarak, sigarayı tamamen bırakabileceklerine konsantre olmaları gerektiğini vurguluyoruz.''

Sigarayı bırak imsakiyesi

Kampanyanın, Stockholm Belediyesinin yanı sıra farklı camiler ile derneklerin inisiyatif almasıyla hayata geçirildiğine işaret eden Peterson, sözlerine şöyle devam etti: ''Kampanya çerçevesinde 'Ramazanda sigarayı bırak' sloganıyla bastırdığımız imsakiyeli broşürlerimizi, tüm Müslümanlara dağıtmaya çalıştık. Zira, iftar saatini öğrenmek için imsakiyeye bakanlar, her seferinde sigarayı bırakmak gerektiğini hatırlayacak. İmsakiyenin üzerinde sigaranın sağlığa zararlı olduğuna dair farklı dillerde bilgilendirme yazısı da bulunuyor. Ayrıca, imsakiyede sigarayı bırakmak isteyenler için ücretsiz profesyonel yardım alabilecekleri telefon numaraları da var.'' - Proje daha önce Göteborg'de uygulandı Daha önce benzer bir kampanyanın ramazan ayında Göteborg kentinde uygulandığını hatırlatan Peterson, o kampanyadan iyi sonuçlar alındığını ve yine birçok Müslüman dernek ve federasyonun çalışmalara destek verdiğini anımsattı. Müslüman aleminin ramazan ayını da kutlayan Peterson, bundan sonra ramazanlarda bu tür çalışmaları sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT