İsrail: Erdoğan ülkesindeki sorunlara baksın

İsrail: Erdoğan ülkesindeki sorunlara baksın

İsrail Dışişleri Bakanlığı, "Osmanlı devri geçti. Erdoğan kendi ülkesindeki sorunlarla uğraşsa daha iyi eder. Cam saraylarda yaşayanlar, taş atmaktan sakınmalı" şeklinde açıklama yaptı.

ANKARA - İsrail askerleirnin Mescid-i Aksa'da Müslümanlara sert müdahalelerde bulunmalarının ardından Türkiye'de hem Cumhurbaşkanı Erdoğan hem de CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İsrail'e tepki göstermişti.

İsrail Dışişleri Bakanlığı'ndan Twitter üzerinden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinin absürt, dayanıksız ve çarpık olduğu ifade edildi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı: Osmanlı İmparatorluğu günleri geride kaldı

Erdoğan'ın kendi ülkesindeki sorunlarla uğraşmasının daha iyi olacağını belirten İsrail Dışişleri Bakanlığı resmi Twitter hesanında "Osmanlı İmparatorluğu günleri geride kaldı. Kudüs geçmişte Yahudilerin başkentiydi. Bugün öyle ve gelecekte de öyle kalacak" denildi.

İsrail hükümetinin güvenlik, özgürlük, inanç özgürlüğü ve azınlık haklarına saygıya kendini adadığını ileri süren bakanlık, "Cam saraylarda yaşayanlar, taş atmaktan sakınmalıdır" ifadesini paylaştı.

ekran-resmi-2017-07-12-21.30.23.png

 

HABERE YORUM KAT