İspanya onu konuşuyor

İspanya onu konuşuyor

Barcelona'nın yıldızı 3 gol bir asistle İspanya'da günün en çok konuşulan futbolcusu oldu.

MADRİD - UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda sahasında oynadığı maçta Borussia Mönchengladbach'ı 4-0 yenen Barcelona'da 3 gol, 1 asist ile oynayan Arda Turan, İspanyol basınından büyük övgü aldı.

Geçen hafta sonu ligde oynanan El Clasico maçının 89. dakikasında Marcelo'ya yaptığı gereksiz faulden dolayı "turist" yakıştırılması yapılarak İspanyol basınından çok sert eleştiriler alan Arda, bu kez manşetlere çıktı. İspanyol gazeteleri, maçta tek 3 yıldızı Arda Turan'a verdi.

Marca gazetesi, "Arda'nın gecesi" başlığı altında verdiği maç haberinde, "Forvette, sol kanatta rakibine büyük zarar verdi ve goller attı. Mükemmeldi. Iniesta'nın takıma dönüşüyle yarattığı etki Arda'nın parıldamasını engelleyemedi." ifadelerini kullandı. Arda ile ilgili David Sanchez imzalı yorumda, "El Clasico'da Ter Stegen'in 50 metre uzağında yaptığı bir faulden dolayı adaletsizce suçlandı. Dün 3 gol attı. Ona inanmak gerek." denildi.

"Arda özür diliyor"

El Mundo gazetesi, "Arda özür diliyor" başlığını atarak, "El Clasico'da eleştiri oklarını üzerine çeken Türk futbolcu, Barcelona'da ilk hat-trick'ine imza attı. Arda, sahada sevdiği yerde oynadı ve kendi yöntemiyle özür diledi. Başlangıçta Messi'ye bir asist ve arkasından 3 gol." diye yazdı.

"Türk futbolcu, Barça'nın zaferinin çimentosu oldu"

"Arda ve Aleix'i daha fazla hesaba katmak gerek" ifadesini başlığına çıkaran El Pais, "Türk futbolcu, Barça'nın zaferinin çimentosu oldu. Arda, Nou Camp'tan alkışlarla çıktı." yorumunda bulundu.

Katalan spor gazetelerinden El Mundo Deportivo, manşetinde "Öldürücü Arda 2" ifadesini kullanarak, "Türk futbolcu, Almanya'daki ilk maçta olduğu gibi bu kez de Borussia karşısında parıldadı ve 17 dakikada hat-trick yaptı" diye yazdı.

Arda'nın 4 günde kendini değiştirdiğini "suçlanmasına tepkiyi gol atarak gösterdiğini" belirten El Mundo Deportivo, "Arda'nın El Clasico'da Marcelo'ya yaptığı faulü Barcelona taraftarına unutturabilmesi için kaç hat-trick yapması lazım?" diye sordu.

Arda'nın gece hayatı olduğuna ilişkin iddiaları haberleştiren Sport gazetesi ise bu kez "Arda, partisine tüm Nou Camp'ı davet ediyor" başlığını attı. "Arda, Barça'nın gol yağmurunu kumanda etti" diye yazan Katalan spor gazetesi "Cumartesi günkü El Clasico ile dünkü Mönchengladbach karşısındaki Arda'yı izah etmek çok zor. Türk futbolcunun kalitesini tartışmak budalalık olur. Ama bu futbolunun devamlılığını istemek gerekir. 3 gol ve 1 asist ile şaşılacak kadar olağanüstü bir performans gösteren Arda, Barcelona'daki en iyi maçını çıkardı." değerlendirmesini yaptı.

thumbs_b_c_46fedd22567183d54ded9cb23c08c397.jpg

HABERE YORUM KAT