İslam Konseyi’ne devlet yardımı durduruldu

İslam Konseyi’ne devlet yardımı durduruldu

Norveç Kültür Bakanlığı, "Norveç İslam Konseyi'nin yaptığı çalışmaların ve üstlendiği rolün güvenilirliği konusunda şüphelerimiz oluşmuştur" açıklamasında bulundu.

OSLO - Norveç Hükümeti ülkedeki İslami örgütlenmelerin çatı kuruluşu Norveç İslam Konseyi'ne 2017 yılında yapılması gereken 650 bin Norveç Kronu (68.000 avro) devlet yardımını belirsiz bir süre için durdurdu.

Norveç Kültür Bakanlığı'ndan yapılan konu ile ilgili yaptığı açıklamada "Bakanlığımızın yaptığı değerlendirme sonucu Norveç İslam Konseyi'nin yaptığı çalışmaların ve üstlendiği rolün güvenilirliği konusunda şüphelerimiz oluşmuştur" denildi.

Bakanlık açıklamasında "Bu fonksiyonların iyi ve etkin bir şekilde yerine getirilmesinin önkoşulu,örgütün temsil ettiği kesim ile birlikte politikacıların,hükümet organlarının,işbirliği yaptığı ortaklarının ve genel olarak toplumun güvenine sahip olması gerekir." denildi.

Norveç Kültür Bakanı Linda Hofstad Helleland ta yaptığı açıklamada Kültür Bakanlığı'nın devlet bütçesinden bakanlığı ayrılan bütçenin doğru ve akılcı bir şekilde, parlamentonun belirlediği kurallar içinde kullanılmasından sorumlu olduğunu belirtti.

 

HABERE YORUM KAT