İngiltere'de Atatürk'ü anlattılar

İngiltere'de Atatürk'ü anlattılar

İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği, 18 Kasım akşamı Londra’da ‘Atatürk ve Türk Devrimi’ başlığı altında konferans ve resepsiyon düzenledi.

LONDRA - İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği, 18 Kasım akşamı Londra’da ‘Atatürk ve Türk Devrimi’ başlığı altında konferans ve resepsiyon düzenledi. Konferans ardından Hoş Seda Türk Halk Müziği Korusu, Atatürk’ün sevdiği türküleri seslendirdi.

Londra Dalston bölgesinde faaliyet gösteren Azerbaijan House’da gerçekleşen etkinlik yoğun ilgi gördü. İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Belma Ötüş Baskett, ‘Cumhuriyet Kadını Olmanın Ayrıcalığı’ başlığı altında konuşma yaparken, Bilim Kurulu üyesi Dr. Enis User ise ‘Aydınlanma Çağının Düşünce ve Eylem Önderi Atatürk’ başlığı altında konuştu. Gecenin sunumuna İngiltere ADD Yönetim Kurulu üyesi Kadriye Atabay üstlendi.

‘BU YENİ BİR PROGRAMIN BAŞLANGICI’

Konferanstan önce konuşan ve aynı zamanda İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu’nun başkanlığını da yürüten İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Jale Özer, konferansın 10 Kasım’da başlatılan ‘Atatürk ve Cumhuriyet’ haftasının son etkinliği olarak planlanmasına rağmen, ‘Atatürk ve Türk Devrimi’ başlığı altında devam edecek bir programın başlangıcı olacağını belirtti. Özer, programın Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri, devrimleri ve Cumhuriyet’imizin tarihini analizlerle inceleyerek toplumumu etkin bir şekilde bilgilendirmek amacıyla düzenlendiğini bildirdi.

 

‘KADINLARIMIZIN ÖNE ÇIKMALARI LAZIM’

 

Konuşmacılar Prof Dr. Belma Ötüş Baskett ve Dr. Enis User, Türkiye’nin ilerlemesi için kadınlarının önü açılması ve eğitim olanaklarının sağlanması gerektiğini vurguladı. AK Parti’nin kadın politikalarını eleştiren Prof. Dr. Baskett, ‘kızlarımızı 4.üncü sınıftan sonra okuldan alıyorlar. İngiltere’de en az  bir O level alana kadar okula devam etme zorunluluğu var’ diye konuştu. Dr. User ise, dünya firmalarında üst düzey yönetici olarak çalışan Türk kadınlarını örnek vererek, kadınların imkanlarının kısıtlanmadığı durumda ülkeye büyük katkı sağlanacağını savundu.

GECEYE BÜYÜK İLGİ

Konferans ve resepsiyon ardından Hoş Seda Türk Halk Müziği Korosu, Atatürk’ün sevdiği türküleri seslendirerek geceye ayrı bir anlam kattı. Hoş Seda korosu ile birlikte geceye Maden-İş eski Genel Sekreteri ve yazar Abdullah Nihat Yılmaz, Avrupa Engelliler Derneği Genel Başkanı Poyraz Veysel Çadır, Britanya Türk Kadınlar Derneği kurucusu Semiha Todd, CHP İngiltere Birliği eski başkanı Suna Akartuna ve CHP İngiltere Gençlik Kolları kurucu başkanı Eray Arda Akartuna da katıldı.

HABERE YORUM KAT