İki yılda 28 rekor kırdı

İki yılda 28 rekor kırdı

Avrupa Takımlar Şampiyonası 1. Lig mücadelesi Finlandiya'nın Vaasa kentindeki Carl Stadı'nda başladı. 200 metrede Mizgin Ay rekorlarına bir yenisini daha ekledi.

VAASA - İlk gün yarışmalarında 17 yaşındaki Mizgin Ay, kadınlar 200 metrede 23.80'lik derecesiyle kendisine ait yıldızlar Türkiye rekorunu yeniledi. 

Son iki yıl içerisinde salonda 60, 200, 400 4x400, pistte ise 4x100,4x400, 400,100 ve 200 metrelerde toplam 28 rekor kıran Mizgin Ay, "23.95'lik yıldızlar Türkiye rekorunu Erzurum'da ele geçirmiştim. Burada 23.80 koştum, yine bir Türkiye rekoru kırdım. Bu da 28'inci oldu, umarım devamı gelecek" diye konuştu.

Başkan Çintimar: Mizgin Ay 28 rekor kırdı

Mizgin Ay, Antrenör Muhsin Soysal  ve Fenerbahçe Spor Kulübü'nü tebrik eden Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, "Güzel bir çalışma ve işbirliği ile şu anda kızımız 28'inci rekorunu kırdı. Hedef artık 28'in üzerine ne koyarıza bakacağız ama öncelikli hedef yarın en iyi şekilde koşup Gençler Avrupa Şampiyonusı'nda kürsüye çıkabilmesi" dedi. 

"Ülke atletizmini çok iyi yerlere getirecek bir jenerasyon yetişiyor"

Mizgin Ay'ın antrenörü Muhsin Soysal ise "Federasyonumuzun son yıllarda altyapıya yaptığı yatırımlar meyvesini vermeye başladı. Bunlardan biri de Mizgin. Taşıma suyla değirmen dönmez, kaynak bulmak lazım. Ülkemizde de kaynaklar çıkmaya başladı. Çok sayıda yeni yeteneklerimiz yetişiyor. İleride ülke atletizmini çok iyi yerlere getirecek bir jenerasyon yetişiyor. Gelecekten ve Mizgin'den çok büyük umudum var. Bir aksilik olmazsa hedeflerimizi gerçekleştirmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT