'İki büyük hatam oldu'

'İki büyük hatam oldu'

Fransa’da merkez sağın cumhurbaşkanı adayı François Fillon, kendisine yönelik desteği çeken bazı milletvekilleri için, “Şüphe edenler ve gemiyi terk edenleri de sorgulamalıyım. Onların sorumluluğu büyük benimki de” dedi.

PARİS - Fillon, Paris’te Eyfel Kulesi yakınlarındaki Trocadero Meydanı’nda yaklaşık 30 bin kişinin katıldığı mitingdeki konuşmasında her kesimden saldırıya uğradığını söyleyerek, “Bu büyük kalabalığa kulak vermeliyim. Şüphe edenler ve gemiyi terk edenleri de sorgulamalıyım. Onların sorumluluğu büyük benimki de” diye konuştu. Hakkında açılan soruşturmalarla ilgili kendi hatalarının da bulunduğunu belirten Fillon, “Projemizin ciddi engellerle karşılaşması benim hatalarımdan kaynaklandı. İlk hatam eşimden benim için çalışmasını istemek oldu. Bunu yapmak zorunda değildim. İkinci hatam ise size bundan bahsederken kullandığım üslup oldu” ifadesini kullandı.

 

"Ben yapmasam, başkan yapacaktı" 

Le Journal du Dimanche gazetesine konuşan Penelope Fillon ise hakkında çıkan iddialardan sonra sessizliğini bozarak eşinin adaylığını desteklediğini söyledi. Hayatının en zor dönemini yaşadığını belirten Fillon, “Eşime sonuna kadar devam etmesi gerektiğini her gün söyledim. Ancak kararı verecek kendisi. Adaylar arasında cumhurbaşkanı olabilecek nitelikte tecrübeli ve kararlı olan sadece o var” diye konuştu.
Eşine bütün siyasi kararlarında danışmanlık yaptığını söyleyen Fillon, “Ona gelen postaları sekreteri aracılığıyla değerlendirdik. Ona konuşmaları için notlar getirdim. Yerel basından özetler yaptım. Bunu ben yapmasaydım başka birini görevlendirip ödemeyi ona yapacaktık. Sonunda benim yapmamda karar kıldık” dedi.

HABERE YORUM KAT