İbn Haldun Üniversitesi açıldı

İbn Haldun Üniversitesi açıldı

İstanbul'da açılan İbn Haldun Üniversitesi, öğrencilerine Türkçe, Arapça ve İngilizce eğitim verecek.

İSTANBUL - İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Şentürk, üniversitenin yabancı dil eğitime önem vereceğini belirterek, "Öğrencilerimize Türkçe, Arapça ve İngilizce dillerinde eğitim vereceğiz. Öğrencilerimizin yüzde 35'i, yurt dışından gelen öğrencilerden oluşacaktır." dedi.

Şentürk, İstanbul Kongre Merkezi'nde İbn Haldun Üniversitesinin Resmi Açılışı ile 4. Uluslararası İbn Haldun Sempozyumu'nun açılış töreninde, üniversitenin 5 fakülteyle eğitime hazır olduğunu ve önümüzdeki dönemde lisans, master ve doktora seviyelerinde eğitim vermeye başlayacağını söyledi.

Üniversitenin yüksek lisans ve doktoraya önem vereceğini belirten Şentürk, şu bilgileri verdi:

"Öğrencilerimizin yüzde 75'i master ve doktora öğrencisi olacak. Öğrencilerimize Türkçe, Arapça ve İngilizce dillerinde eğitim vereceğiz. Öğrencilerimizin yüzde 35'i, yurt dışından gelen öğrencilerden oluşacaktır. Her öğrenciye birebir danışmanlık verilecektir. Tüm öğrencilerimizi tam burslu alacağız. Onlara ücretsiz yurt imkanı sunacağız ve dönem başında hepsine dizüstü bilgisayar hediye edeceğiz. Başarılı öğrencilerimize 3 kategoride burs vereceğiz. Öğrencilerimiz, bir yıl yabancı dil eğitimi aldıktan sonra, o dilin konuşulduğu ülkeye yaz programına gönderilecektir. Böylece Türkiye'de kangren haline gelen yabancı dil eğitimi sorununa çözüm bulmuş olacağız. Öğrencilerimize küresel bir vizyon kazandıracağız."

Üniversitenin Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. İrfan Gündüz de üniversitede "fikri bağımsızlık" sloganıyla eğitim verileceğini dile getirdi.

Medeniyetin önemine değinen Gündüz, "Medeniyet, bir toplumun hayatta kalma mücadelesinin kendisidir. Çok önemlidir. Medeniyet, inançtan kültüre, mutfaktan ticari hayata kadar her yerde vardır. Bu bilinçle eğitim hayatına başlıyoruz ve bunu gerçekleştirmek amacıyla yolumuza devam edeceğiz." diye konuştu.

Gündüz, İslamofobinin haçlı zihniyetinin yeni bir kılıfı olarak ortaya çıktığını anlatarak, "Bu mücadeleye karşı durmanın yolu, İslam'ın estetik yönüne sahip çıkarak, onu zenginleştirmek ve İslam'ın gülen yüzünü herkese göstermektir." şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT