Hollanda yargısından 'siyonizm' kararı

Hollanda yargısından 'siyonizm' kararı

Hollanda'da mahkeme, üç yıl önce sosyal medya üzerinden siyonizm hakkında mesaj paylaştığı için işinden olan Faslı kadını haklı buldu.

LAHEY - Lahey Mahkemesi'nin kararında, Fas asıllı Yasmina Haifi'nin sosyal medya üzerinden "DEAŞ, İslam dinini karalamak için bir siyonist oyunudur" mesajını paylaştığı için Hollanda Adalet Bakanlığındaki memurluk görevinden haksız yere uzaklaştırıldığı belirtildi.

Bakanlığın mahkeme masraflarını karşılamasına da karar veren mahkeme, sosyal medya üzerinden paylaşılan mesajın ifade özgürlüğü yasası kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini vurgulandı.

Mahkeme ayrıca, medya ve siyasetçilerin tepkilerinden dolayı Haifi'nin olumsuz bir şekilde gündeme geldiğine de işaret ederek, bu durumunun da kararda göz önünde bulundurulduğu ifade edildi. Karara göre, Haifi, istemesi durumunda oluşan maddi ve manevi hasar için tazminat talebinde bulunabilecek.

Paylaştığı mesajı ertesi gün silmesine rağmen bazı siyasetçilerden tepki alan Haifi, son zamanlarda göçmen karşıtı söylem ve eylemleri ile aşırı sağ politikalara yönelen İşçi Partisi'nin (PVDA) lideri Lodewijk Asscher'in "antisemitizm" ile suçlaması üzerine PVDA üyeliğinden ayrılmıştı.

Siyasi görüşü ve inancından dolayı dışlandığını savunarak Hollanda İnsan Hakları Kurumu'na şikayette bulunan Haifi, geçen yıl yaptığı açıklamada, "Benim kellem isteniyordu. Diğer memurlar sosyal medya üzerinden tartışmaya açık paylaşımlar yaptığı halde görülmezken ben susturuldum" ifadelerini kullanmıştı.

Haifi, haksız yere işinden olduğunu savunarak mahkemeye gitmişti.

 

ekran-resmi-2017-07-12-21.30.23.png








 

HABERE YORUM KAT