'Her yıl 75 bin çocuk pasif içicilik yüzünden ölüyor'

'Her yıl 75 bin çocuk pasif içicilik yüzünden ölüyor'

Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı Seylan, "Her yıl 75 bin çocuk pasif içicilikten, yani etrafında sigara içilmesi yüzünden ölüyor" dedi.

BURSA - Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Akif Seylan, sigaranın, akciğer kanseri olma riskini 22, kalp krizi riskini de 4 kata kadar artırdığını dile getiren Seylan, şöyle devam etti:

"Türkiye'de yılda 120 bin kişi sigara yüzünden ölüyor"

"Sigarada, içenin maruz kaldığı bir zehirlenmenin söz konusu olduğu gibi bir de yanında bulunanlara, etrafındakilere verdiği zarar var. Biz buna 'pasif içicilik' diyoruz. Size sadece şunu söyleyeyim, dünyada yılda 6 milyon kişi, tütüne bağlı nedenlerden hayatını kaybediyor. Her yıl 75 bin çocuk pasif içicilikten, yani etrafında sigara içilmesi yüzünden ölüyor. Bunlar çok dramatik rakamlar. Ülkemizde de yılda 120 bin kişi sigara yüzünden yaşamını yitiriyor."

Olayın bir başka tarafının da sigaranın maddi yönden getirdiği yükler olduğunu vurgulayan Seylan, "Türkiye'nin ekonomisine gerek yurt dışına çıkan para anlamında gerekse yurt içindeki hem üretimin engellenmesi hem de sağlık ve diğer alanlardaki harcamalarla çok büyük maliyetlere neden olmaktadır." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT