'Hayır demek vatanseverliğin gereğidir'

'Hayır demek vatanseverliğin gereğidir'

Deniz Baykal, "Ben 'Hayır' diyorum. Bana 'terörist' diyecek olanın da alnını karışlarım" dedi.

ANTALYA -  Deniz Baykal, yeni anayasa ve referanduma ilişkin, "'Hayır' diyen hayır diyecek. Ben 'Hayır' diyorum. Bana 'terörist' diyecek olanın da alnını karışlarım. Hayır demeyi bir korkutmaca haline getirmek isteyenlere izin vermeyiz. Hayır demek vatanseverliğin gereğidir. Şimdi birileri çıkmış içinden çıktığı Meclis'i beğenmemiş, dudak bükmüş. Bu anayasayı imzalayanlara sorduğumuzda 'boş kağıda imza attım' diyor. Cumhurbaşkanı üzülmesin. Bu anayasa tek adam anayasasıdır lamı cimi yok. Cumhurbaşkanı Türkiye'nin bütün bütçesini istediği gibi harcayacak. 700 katrilyonu cumhurbaşkanı harcayacak. Danışmayacak" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, 16 Nisan Referandumuna sayılı günler kala Yenimahalle Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde, "Aydınlık bir Türkiye için 'Hayır'" çağrısında bulundu.

Meclis'in önemine değinen Baykal, "Asırlık bir karar alacağız. Çocuklarımızı etkileyecek. Bu bir siyasi seçim değil. Bu bizim yüzyıllık geleneğimiz. Siyasi kutsalımız. Meclis şu kadar insanın bir araya gelip görev yaptığı organ değil. Milletin iradesinin temsilcisi. O meclis devrilir devrilmez ayrı. Millet kendisini Meclis'te ifade eder. Onu ortadan kaldıracak başka bir güç merkezi yoktur. Aranmamalıdır. Bulunamaz" ifadelerini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT