'Hastalanmadan önce sağlığımız koruyalım'

'Hastalanmadan önce sağlığımız koruyalım'

Sağlık sigortalarının kendilerinin sunmuş oldukları veya finanse etmiş oldukların uzman kişiler tarafından sunulan koruyucu sağlık hizmetlerinden oldukça hizmet alan adına iyileştirmeler gerçekleştiriliyor.

NECATİ ŞUÖZER - Sağlık sigortalarının kendilerinin sunmuş oldukları veya finanse etmiş oldukların uzman kişiler tarafından sunulan koruyucu sağlık hizmetlerinden oldukça hizmet alan adına iyileştirmeler gerçekleştiriliyor.

Sağlık hizmeti hem alman hemde diğer toplumlar tarafından yanlış anlaşılmaktadır. Ne zaman hizmet almalıyım sorusuna genellikle, hastalandığım zaman hizmet alırım diye cevap verilmektedir.

Dünyada ki hemen hemen bütün ülkelerin sağlık politikası, hastalanmadan önce hizmet sunumunu hedeflemektedir. Bu bağlamda, Almanya Sosyal Güvenlik Sistemi dünyada öncü rol almaktadır.

Koruyucu sağlık hizmetlerinin başında prevensiyon  yani önleme hizmetleri  gelmektedir.

Spor, sağlıklı beslenme, stresten ve bağımlılıkla ilgili bir çok alanda sağlığınızı koruyucu kurs hizmetlerinen istifade edebilirsiniz. Bu hizmetleri hastalık sigorta kurumunuz ya kendisi verebilir veya uzman kişiden alacağınız hizmeti maddi olarak destekler. Kurum şayet kendisi bu tür hizmeti sunuyor ise, o zaman kendi üyelerinden normalde ekstra bir ücret talep etmemelidir. Uzman kişiden alınan hizmetin maddi olarak desteklenmesi sigortalı olmuş olduğunuz kuruma göre değişkenlik gösterebilir.  AOK Hessen  kurs başına  olan maddi destek miktarını 110 € dan 150 € yükseltmiştir. Her yıl uzman kişilerden alacağınız sağlık kursu hizmetlerini 150 € kadar maddi olarak desteklemekteyiz.  Size en yakın sağlık kurslarını sunan kurum ve kuruluşları görüp bu imkanlardan istifade etmek istiyorsanız, https://hessen.aok.de/landingpages/gesundheitsangebote/ adresini aktif duruma getirdikten sonra arama alanına oturmuş olduğunuz yerin post kodunu yazıp arama buttonuna basmanız yeterli olacaktır.

Tabi bu işin fitnes salonları ilgili kısımı hakkında  çok ama çok sorular gelmektedir.

AOK Hessen bu bağlamda yakınızda bulunan birçok fitness stüdyoları ile sizin için avantajı işbirlikleri gerçekleştirmiştir. Buda ne demek oluyor; kurum üyesi olarak fitness salonlarından ayrıcaklıklı ve ucuzlatılmış hizmet alabilirsiniz, anlamına gelmektedir. Bunun için yapmanız gereken şey  bu liniki aktive ettikten sonra https://hessen.aok.de/inhalt/fitnessstudios-verguenstigungen-fuer-aok-versicherte-4/, karşınıza çıkan menüde arama motoruna kendi oturmuş olduğunuz yerin post kodunu yazıp ara buttonuna bastığınızda size en yakın olan fitness salonları listelenir, ve sizin için sunulan ucuz ve uygun şartlar ekrana gelirler.  Yasal sağlık sigorta kurumu olarak fitness salonlarının üyelik aidatlarını ödeme imkanımız bulunmamaktadır.  Ama üyelerimiz için  fitness salonları ile yapmış olduğumuz avantaj sunan  anlaşmalardan uygun ve ucuz hizmet almak kaydı ile faydalanabilirsiniz.

 

HABERE YORUM KAT