'Halep’i bombalayanlar, hesabını Tanrı’nın huzurunda verecek'

'Halep’i bombalayanlar, hesabını Tanrı’nın huzurunda verecek'

Papa Francesco, Halep'i bombardıman altında tutanların, Tanrı'nın huzurunda hesap vermek zorunda kalacaklarını söyledi.

VATİKAN - Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Şehir Devleti Başkanı Papa Francesco, Halep'i bombardıman altında tutanların, Tanrı'nın huzurunda hesap vermek zorunda kalacaklarını söyledi.

Haftalık kabul günü kapsamında Vatikan'ın ünlü Aziz Petrus Meydanı'nda binlerce kişiye hitap eden Papa Francesco, Suriye'de 5'inci yılına ulaşan iç savaşa ve Halep ile çevresinin günlerdir bombardıman altında tutulmasına da değindi.

"Düşüncelerim, bir kez daha sevgili ve ıstırap çeken Suriye ile birlikte" diye sözlerine başlayan Papa, şu ifadeleri kullandı:

"Dua ve manevi yakınlıkla acısını paylaştığım Halep halkının kaderine ilişkin dramatik haberler almaya devam ediyorum. Istırap çeken; çocukların, yaşlıların kadınların, herkesin öldüğü bu şehirde yaşananlar için derin üzüntü ve endişe duyuyorum."

Papa, zorunlu ve acil bir gereksinim olan sivillerin korunması konusunda herkesin üstün çaba göstermesi gerektiğine ilişkin çağrısını da yineleyerek, "Bombardımanların sorumlularının vicdanına sesleniyorum: bunun hesabını Tanrı'nın huzurunda vermek zorunda kalacaksınız" diye konuştu.

Suriye askeri kaynakları, Beşar Esad rejimi ile Rusya'nın muhalif güçlere yönelik hava saldırılarının ardından, Esad'a bağlı birliklerin Halep'te muhaliflerin elindeki mevzilere karşı kara harekatı başlattığını da duyurmuştu.

Bombardımanlar sonucunda çok sayıda sivilin de hayatını kaybettiği kaydedilirken, kentte mahsur kalan sivillerin durumunun daha da dramatik hale gelmesinden endişe ediliyor.

Muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde yardım çalışması yürüten gönüllüler, son sekiz gündür savaşta 1000'i aşkın kişinin öldüğünü aktarıyor.

Son olarak, muhaliflerin kontrolündeki kentin doğu kesiminde kalan son iki hastanenin de saldırılarda hedef alındığı haberleri gelmişti.

HABERE YORUM KAT