Gurbetçi ailenin oğlu serviste havasızlıktan öldü

Gurbetçi ailenin oğlu serviste havasızlıktan öldü

2 yıl önce Almanya'dan kesin dönüş yapıp İzmir'e yerleşen gurbetçi ailenin 3 yaşındaki oğlu Alperen, kreş servisinde unutulduğu için havasızlıktan yaşamını yitirdi.

İZMİR - İzmir'in Çiğli İlçesi'nde, kreşe gittiği okul servisinde unutulunca havasızlıktan yaşamını yitiren 3 yaşındaki Alperen Sakin'in emlak danışmanlığı yapan babası Serkan Sakin, oğlunun ölümünde ihmal olduğunu söyledi. 2 yıl önce Almanya'dan kesin dönüş yapıp ailesiyle birlikte İzmir'e yerleşen Serkan Sakin, "Sabahın 7 buçuğunda ben oğlumu servise veriyorum. Araçta servis annesi ve servis şoförü var. Zaten servis şoförü kreşin sahibinin eşi. Çocukların kreşe giriş saatinde arabadan inerken benim çocuğum arabada unutuluyor. Ondan sonra çocukların bezlerini değiştirme saati. Bir defa burada bir yanlış var. Çocuğun bezlerini değiştirme saati diye bir şey yok. Çocuk altına da yapar, bunun belli bir zamanı yoktur. Kontrol edersiniz, ya da çocuk şikayet eder değiştirilir. O saate kadar benim çocuğum arabanın içinde. Düşünün 4 buçuğa kadar, benim çocuğum o arabanın içinde kalmış ve havasızlıktan ölmüş" diye konuştu.

Olay, salı sabahı Köyiçi Mahallesi'nde meydana geldi. Kurumsal bir firmada gayrimenkul danışmanı Serkan Sakin ile elektronik mühendisi Buket Sakin çifti, 3 yaşındaki oğulları Alperen'i kreşi 4 ay önce ayda 800 TL ödeyerek kreşe yazdırdı. Sakin çifti sabah çocuklarını kreşin servisine bindirdi. Servis şoförü 47 yaşındaki T.İ. ile rehber personel 18 yaşındaki D.K., Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Çiğli Özel Sevgi Yumağı Anaokulu'na geldiklerinde öğrencileri indirmeye başladı. Rehber personel D.K., bu sırada ağlayan bir öğrenciyi alarak okula girdi. Serviste uyuyan Alperen'i fark etmeyen şoför, aracı okulun yanında bulunan ve otopark olarak kullanılan boş arsaya çekti.

599473cb7152d81930395b1a.jpg

SAATLER SONRA FARK EDİLDİ 

Alperen'in kreşte olmadığını öğle yemeğinde fark eden öğretmenler ile görevliler, okul ve bahçesini aramaya başladı. Aramadan sonuç alınamayınca okulun güvenlik kamera kayıtları incelendi. Görüntüleri izleyen okul yöneticileri ve öğretmenler Alperen'in okula hiç girmediğini gördü.

Bunun üzerine okul servisine bakan görevliler minik Alperen'i sabah oturduğu koltukta hareketsiz buldu. Hemen Karşıyaka'daki özel bir hastaneye götürülen minik Alperen'in havasızlıktan öldüğü anlaşıldı.

POLİSİN ISRARI GERÇEĞİ ORTAYA ÇIKARDI

Olayı aileye "Alperen bayıldı hastanedeyiz acil gelmeniz gerekli" diye haber veren okul yöneticileri polise ilk ifadelerinde gerçeği sakladıkları ortaya çıktı. Yöneticiler, Alperen'in uyku saatinde uyutulduğunu ve bir daha uyanmaması üzerine hastaneye götürdüklerini söylendi.

Bu ifadelerden şüphelenen polisler, bir görevlinin ifadesinden yola çıkarak olayı aydınlattı. İzmir Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro ekiplerinin ısrarlı sorgusu sonrasında Alperen'in kreş servisinde unutulduğu için öldüğü ortaya çıkarıldı.

Okul müdürünün aynı zamanda eşi olan servis şoförü T.İ., ifadesinde sabah 07.30'da Alperen'i evinden aldığını, Alperen'in serviste yolculuk sırasında uyuduğunu, okula geldiklerinde ise başka bir çocuğun ağlaması üzerine onunla ilgilendikleri için Alperen'i unutmuş olabilecekleri söyledi. Şoför T.İ. ayrıca Alperen'in okulda olmadığını fark ettikleri andan itibaren aramaya başladıklarını anacak sonuç çıkmaması üzerine en son servis minibüsüne saat 16.30'da baktıklarında Alperen'in cansız bedenini bulduklarını söyledi.

Servis minibüsündeki rehber personel D.K. da ifadesinde ifadesinde Alperen'in kemeri bağlı uyuduğunu, kreşe geldiklerinde öğrencileri dikkatle indirdiği sırada bir öğrencinin ağlamaya başladığını ve onu kucağına alarak okula götürdüğünü söyledi.

Gerçeği ortaya çıkaran polisler, servis şoförü T.İ. ile rehber personel D.K.'yi gözaltına aldı. Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından iki şüpheli  'Taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden T.İ. tutuklanırken, D.K. savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

KREŞ 3 GÜN KAPANDI

Minik Alperen'in yaşamını yitirdiği kreş yetkililerinin suskunluğu devam ederken, kreşin kapısına 'Kreş 3 gün süreyle kapalıdır' yazısı asılarak eğitime ara verildiği duyuruldu.

Kreş Facebook adresinden bugün sabah saatlerinde siyah kurdele ile 'Yastayız' paylaşımı yaptı. Öğrenci velileri ve vatandaşlar, paylaşımın altına tepki ve eleştiri yüklü mesajlar yazdı. Okulu sorumsuzlukla suçlayanlar, okulun kapatılması istedi.

Paylaşıma yorum yapan bir kadın ise olayın yaşandığı gün kreşin bahçesinde doğum günü kutlandığını öne sürerek, 'Alperen servis içinde can çekişirken, doğum günü kutlandı' diye yazdı.

DEDESİ KREŞ ÖNÜNDE FERYAT ETTİ

Kreşin önündeki sessizliği ise minik Alperen'in dedesi Sabahattin Sakin'in feryatları böldü. Kreşin önüne gelen dede Sakin, "Torunumu öldürdünüz, torunumu bana geri verin" diyerek feryat etti.

Kalp hastası olan Sakin, ayakta durmakta zorlanırken, "Torunumu dün toprağa verdim. Onu subay elbisesiyle görmek varken kefeni giydirdiler. Onu toprağa yakıştıramadım. Keşke ben ölseydim. Torunum, Alperen'im. Torunumu öldürenlerin idamı istiyorum. Küçücük çocuk nasıl unutulur. Hiç mi vicdanınız yok" dedi.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, olayın ardından kreşe müfettiş gönderdiklerini, idari soruşturma başlattıklarını söyledi. Yahşi, "Devlet okulu değil. Ama bakanlığın denetiminde olan bir okul. Bizim servis şoförleri ve hosteslerinin eğitimi çalışmalarını sürdürüyoruz. Akıl ve mantığa sığmayan bir ihmal. İdari anlamda soruşturma sürüyor" dedi.

ekran-resmi-2017-07-12-21.30.23.png

HABERE YORUM KAT