'Gurbetçi 5 çocuğa nasıl baksın?'

'Gurbetçi 5 çocuğa nasıl baksın?'

CHP Yurt Dışından Sorumlu Parti Meclisi Üyesi Emre Çam, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Avrupa'da yaşayanlara 5 çocuk çağrısına tepki gösterdi. Çam, "Hükümet önce emeklilere yurt dışında çalışma ve THY biletlerinde indirim sözünü tutsun" dedi.

STRAZBURG - Cumhuriyet Halk Partisi Yurt Dışından Sorumlu Parti Meclisi Üyesi Emre Çam, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugünkü Eskişehir mitinginde Avrupa'da yaşayan Türklere yönelik 5 çocuk yapma çağrısına tepki gösterdi.

Gurbetçi işçilerin zaten ekonomik sorunlarla boğuştuklarını kaydeden Çam, "Sayın Cumhurbaşkanı ve hükümet yurt dışında yaşayan insanlardan oy istemeye gelince aslan kesiliyorlar. Ancak verilen sözler tutulmuyor. Seçimden önce AKP seçim beyannamesinde açıkça, borçlanarak emekli olanlara yurt dışında 400 avroya kadar çalışma imkanı verileceği yazıyordu. Ancak bu söz tutulmadı. Aynı şekilde THY uçuşlarında ailelere yüzde 20 indirim yapılacağı sözü verilmişti. Bu da dalga geçer gibi esnek ve business class biletlere uygulanıyor, hesaplı biletlere uygulanmıyor. Sayın Cumhurbaşkanı bilmelidir ki gurbetçilerde ne 5 çocuk yapacak, ne de business class uçak bileti alacak ekonomik güç kaldı" dedi.

Avrupa'daki Türkler zor durumda kalıyor

Öte yandan bu gibi konuşmaların ve yandaş medyanın yaptığı Avrupa karşıtı yayınların bu ülkelerde yaşayan Türkleri zor durumda bıraktığını kaydeden Çam, "Suriye lideri Esad çıkıp, Türkiye'deki Suriyelilere 5 çocuk yapın dese biz ne hissederiz? İşte Avrupalılar bu açıklamalar karşısında aynen bunları hissediyorlar. Bu ülkelerde yaşayanlar AKP'li siyasetçilerin oy kaygısıyla yaptığı aşırı milliyetçi çıkışlar nedeniyle zor durumda kalıyorlar" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT