Gönül Eğlence, Federal Parlamento için aday

Gönül Eğlence, Federal Parlamento için aday

Almanya'da Yeşiller Partisi Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti teşkilatı, Federal Parlamento milletvekilliği için Gönül Eğlence'yi aday gösterdi.

KÖLN - Almanya'da Yeşiller Partisi Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti teşkilatı, 2017 yılı Eylül ayında yapılacak Federal Parlamento milletvekilliği için liste seçimlerini gerçekleştirdi. Seçimlerde Essen kentinde il başkanlığı görevini yürüten ve delegelerin yüzde 76'sının oyunu almayı başaran Gönül Eğlence, listede 19. sıradan aday gösterildi.

Federal Parlamento'ya adaylığını ilk kez koyan Gönül Eğlence, “Eş Başkanım Kai Gehring’in yeniden listede yer almış olması ve benim de listeye ilk yirmilerde girebilmiş olmam Essen kentinin Yeşiller Partisi KRV içindeki önemini gösteriyor. Kentimiz için bu önemli bir sinyal.

Federal Parlamentoda özellikle göçmen kökenliler için yeni bir siyaset anlayışıyla aday oldum ve partim içerisinde güven sağlayabildim. Haftasonunda oy birliği ile kabul edilen seçim programı da bu siyasi anlayışı ön plana çıkardı. Göçmen kökenliler ve toplumun geneli açısından bununla, özellikle Almanya İçin Alternatif Partisi AfD ve benzeri gericilere karşı koyacak çağdaş, demokratik ve insan haklarını baz alan bir programa imza attık” dedi.

Hakan Aytaş

HABERE YORUM KAT