Gezi aileleri de 'Adalet Yürüyüşü'nde

Gezi aileleri de 'Adalet Yürüyüşü'nde

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun öncülüğünde başlatılan "Adalet Yürüyüşü"ne Gezi aileleri de destek verdi.

BOLU - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasına tepki yürüyüşüne 13. günde devam ediyor. Yürüyüş öncesi kısa bir açıklama yapan CHP lideri, provokasyonlara karşı 12 maddelik genelge hazırladıklarını belirterek “Bizi protesto edenlere ağır söz kullanmayın, sadece onları alkışlayın dedik” diye konuştu.

Halktv'nin haberine göre432 kilometrelik yürüyüşte bugüne dek yaklaşık 226 kilometre yol katedildi.

Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşünden dakika dakika gelişmeler: 

09:30 Veli Ağbaba, Kılıçdaroğlu’nun yönlendirmesiyle, megafondan anons yaparak balkonlarından Rabia işareti yapan AKP’li bir ailenin bayramını kutladı.

09:25 Kılıçdaroğlu, Kaynaşlı’da “İyi ki varsın, seviyoruz seni…” pankartıyla karşılandı. Bununla birlikte AKP seçmeni üç kişi evlerinin balkonundan

09:20 Kortej Kaynaşlı’ya girdi. Kortejin düzenini sağlamaya çalışan CHP milletvekili Eren Erdem, yol kenarından destek veren bir gence “Gözlüğün çok güzel, sen de çok güzelsin, bizimle yürürsen daha güzel olursun” diye seslendi.

09:00 Yürüyüş güzergahında, korteji selamlaması için TEM üzerine asılan ‘adalet’ pankartı Karayolları görevlileri tarafından indirildi.

08:27 Adalet Yürüyüşü’nde, Düzce il sınırına girilmesiyle birlikte kortej düzeni ve güvenliği için alınan önlemler artırıldı. Güvenlik otobüsünden sık sık provokasyonlara dikkat edilmesi yönünde uyarılarda bulunuldu.

08:19 Gezi aileleri de yürüyüşe destek veriyor. Gezi eylemleri sırasında hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın anne ve babası da yürüyüşe katıldı. Ethem Sarıssülük’ün kardeşi İkrar Sarısülük de yürüyüşe katıldı.

Gezi aileleri de 'Adalet Yürüyüşü'nde

08:08 Yürüyüşün 13’üncü günü Bolu Dağı’nda başalayacak. Yürüyüşçüler, sis altında Düzce’ye doğru yol alacak.

HABERE YORUM KAT