Gaziantep'teki Gabi, Almanya'dan eş aranıyor

Gaziantep'teki Gabi, Almanya'dan eş aranıyor

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde, adı "müzmin bekar"a çıkan "Gabi" için eş aranıyor.  

GAZİANTEP - Yüzölçümü ve barındırdığı türler açısından Türkiye'de ilk sırada bulunan Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde, adı "müzmin bekar"a çıkan "Gabi" için eş aranıyor.  

Hayvanat bahçesinde arkadaşı "Pili" ile kendilerine ait barınakta yaşamını sürdüren "Gabi", yaklaşık 10 yıl önce tüp bebek yöntemiyle dünyaya gelen ilk fil olma özelliğine sahip. İsrail'de doğan ve doktorunun ismini taşıyan Gabi için hayvanat bahçesi yöneticileri,  Almanya, Srilanka ve İsrail'de "gelin" adayları arıyor.  

20170616_2_24264230_23201012_web.jpg

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, yaptığı açıklamada, Gaziantep Hayvanat Bahçesinde yüzlerce türün arasında "Gabi" ve "Pili" isimlerinde 2 erkek filin de bulunduğunu söyledi. 

Özsöyler, "Gabi suni döllenme sonrasında hayata gelmiş. Yaklaşık 8 yıldır da hayvanat bahçemizin sakinleri arasında yer alıyor." dedi. 

Pili gibi Gabi için de uzun süredir eş arandığını ifade eden Özsöyler, bu anlamda Almanya Disburg ve İsrail'deki hayvanat bahçeleriyle görüştüklerini ve kısa zamanda sonuca ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Yeni müzmin bekar

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nin 16 yıldır eş bulunamaması nedeniyle "müzmin bekar zürafa: Şakir" olarak anılan ve geçen yıl eşine kavuşan zürafayı hatırlatan Özsöyler, şöyle devam etti:

"Şakir'e dünyanın farklı yerlerinde eş arayıp Kayseri'de bulmuştuk. Kayseri'den getirdiği Selvi adlı dişi zürafayla Şakir'in yalnızlığını çözdük. İnşallah ilerde onlardan yeni bir yavrumuz olacak. Şu an Gabi için dişi arıyoruz. İnşallah Gabi için tıpkı zürafa Şakir gibi mutlu sona ulaşacağız." 

 

Gabi'nin bakıcısıyla dostluğu

Devasa cüssesiyle dikkati çeken "Gabi"nin bakıcısıyla olan dostluğu da ziyaretçileri şaşırtıyor.

20170616_2_24264230_23201014_web-(1).jpg

Elinden beslendiği bakıcısının "gel, git, koş, geri gel, yürü ve dur" gibi komutlarına anında yanıt verebilen "Gabi", birlikte vakit geçirdikten sonra bakıcılarını kendi stiliyle uğurluyor.

Bakıcısı giderken arka ayaklarının üstüne kalkarak, ardından bakan ve üzgün bir ifadeyle hortumunu yere seren "Gabi", bu davranışı sonrasında bakıcısından çok sevdiği keçiboynuzu meyvesini ödül olarak alıyor. 

HABERE YORUM KAT