Gazi, Almanya'da kırmızı halıyla karşılandı

Gazi, Almanya'da kırmızı halıyla karşılandı

15 Temmuz darbe girişiminde ağır yaralanan Şükrü Mutlu, bir yıl süren tedavisinin ardından geldiği Köln'de, eski patronu tarafından kırmızı halıyla karşılandı.

KÖLN - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'da düzenlediği hain darbe girişiminde ağır yaralanan Şükrü Mutlu, bir yıl süren tedavisinin ardından geldiği Köln'de, 12 yıl çalıştığı eski iş yerinde, patronu tarafından kırmızı halıylakarşılandı.

Mutlu, "Allah ülkemize bir daha böyle bir şey yaşatmasın. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Böyle bir olay olsa değil sakat kalma, ölme pahasına yine çıkarız. Ben ölsem de benden sonra bin doğar." dedi.

Almanya'dan tatil için geldiği ülkesinden döneceği gün darbe girişimini duyarak Ankara'da sokağa çıkan Mutlu, yaşadıklarını şöyle dile getirdi:

15temmuz.jpg

"2 Temmuz'da Türkiye'ye tatile gittim. Son gün evde otururken televizyonda köprünün kapandığını gördük. Sayın Başbakanımızın 'kalkışma olabilir' şeklindeki açıklamasını duyduk. Kuzenlerimi alarak Gata Hastanesi'nin önüne gittik, çok kalabalıktı ve orada bir müdahalemiz oldu. Sonra Emniyet Müdürlüğünün önüne geçtik. Saat 01.30'a kadar orada mücadele ettik. Orası bitti oradan çıkıp Genelkurmayın önüne geldik. Orada şehitlerimiz vardı onlara ve yaralılarımıza yardımcı olduk. Öyle hainlerdi ki inanın yaralıları almamıza müsaade etmiyorlardı, şehidimizi almamıza müsaade etmiyorlardı. Kendi çabalarımızla yaralıları kurtarıp ambulanslara taşıdık."

Yaralanma anı ve sonrasında yaşadıklarını anlatan Mutlu, "En son 03.30'da helikopterden atılan mermiyle vuruldum, çok ağır bir yara aldım, günlerce komada kaldım. Yoğun bakımda çok yattım, 5 ay Hacettepe Hastanesinde kaldım. 7 ay da Gaziler Fizik Tedavi Merkezinde tedavi gördüm. Ben de Almanya'da yaşayan gurbetçi bir kardeşinizim. Buraya arkadaşlarımı ziyarete geldim." dedi.

 

ekran-resmi-2017-07-12-21.30.23.png

HABERE YORUM KAT