'FETÖ, Özdemir’i para ile satın aldı' iddiası

'FETÖ, Özdemir’i para ile satın aldı' iddiası

Milat gazetesine konuşan Türkiye Avrupa Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı Başkanı Prof. Dr. Faruk Şen, FETÖ'nün Yeşiller Eş Başkanı Cem Özdemir'i parayla satın aldığını iddia etti.

İSTANBUL - Hükümet destekçisi Milat gazetesinden İsmail Zelvi'ye konuşan Prof. Dr. Faruk Şen, FETÖ'nün Cem Özdemir'i parayla satın aldığını ve Almanya'nın her zaman darbecilerden yana olduğunu ileri sürdü. 

Röportajın bir bölümü şu şekilde:

-Efendim, Türkiye Almanya ilişkileri son günlerde gerginleşti, sebepleri nelerdir?

Türkiye Almanya ilişkileri uzun zamandır gerilmiş durumda 1980 darbesinden sonra 12 Eylül sonrası darbeyi ilk tanıyan Almanya olmuştur. Almanya silah yardımına devam etti. Kenan Evreni Almanya'ya davet etti. İnişli çıkışlı ilişkilerimiz oldu. Almanya'nın hiç kolonisi olmadı, yabancılarla yaşamaya alışmamış bir ülke. Hitler döneminde gelenler Polonyalılar çabuk asimile oldular. 1961'de en büyük grup olarak Türkler gelmeye başladılar şu anda 3 milyon 200 bin Türk kökenli göçmenimiz var. Avrupa'da 5.6 milyon Türk kökenli göçmen yaşıyor. 82 milyonluk Almanya'nın nüfusunun yüzde 4'ünü Türkler oluşturuyor. Olumlu görünen Türkler de var, olumsuz baktıkları Türkler de var. Bu kitle içinde çok başarılı işadamları var, bilim adamları var, hukukçular, talebeler var. Almanya'da Irkçılığın en büyük kurbanı Türklerdir. Zira ayrı bir dinden geldiğimiz için onlara çok batıyoruz. Diğer İtalyanlar, Yunanlılar, Polonyalılar, eski Yugoslavlar Hristiyan kabul ediliyorlar.

Bugün ilişkilerin gerilmesinden kim sorumlu?

İyi ki Türkiye ile Almanya sınırdaş değil, sınırdaş olsalar konfederasyon kurabilirlerdi. Yahut ta bir birimize savaş açardık. Almanya toplumu hafızasında 1. Dünya savaşındaki ittifaklarımız bulunmuyor. Hafızalarını 2. Dünya savaşında sildiler. Onlar için Türkiye ile ilişkiler 1961'de Türk iş göçü ile başladı. Fakat Türk-Alman ilişkileri 2 Haziran 2016'da Ermeni tasarısının Alman parlamentosundan geçmesi ile koptu. Neredeyse oy birliği ile geçti. Bir çekimser, bir kişi hayır oyu kullandı. Almanya Türkiye'ye koloni düşüncesinden yaklaşıyor.

-Bir Deniz Yücel tartışması var. Almanlar Yücel'in çıkmasını niçin istiyorlar

Deniz Yücel, Almanya'da Alman vatandaşı, Türkiye'de Türk vatandaşı, Türk kanunlarına göre nasıl bir Türk vatandaşı suç işlerse Türkiye'de mahkemeye verilir kimsenin bir şey demeye hakkı, yok. Devlet haklı yapar haksız yapar o ayrı bir şey. Ama Türk kanunlarına göre yargılanan bir insanı Almanya'nın kalkıp onu bırakın demesi edepsizliktir.

Peki böyle yapma hakkını kendinde nasıl görüyor?

Almanya Türkiye'ye karşı özellikle 2013 gezi olaylarından beri oldukça düşmanca bir tavır izliyor. Türkiye'de demokrasi ayaklar altında diyor, gelişmeleri olumsuz görüyor. Böyle bir Türkiye tepkisi var Almanya'da.

Nasıl bir Türkiye istiyorlar?

Nasıl bir Türkiye istediklerini onlarda bilmez. Ancak diyorlar ki, 3 milyon 200 bin burda Türk var. Sakın diğer milletlerden göçmen bize yollama. Almanya'daki Türklerin asimile olmasına yardım et. Sizi Avrupa Birliğine almayacağız, ama AB kurallarına göre hareket etmelisin. Bunları isteyebilirsin ama bizi AB'nin tam üyesi yaparsan onun kurallarına göre ben bunları yaparım. Hem dışarda bırakıp hem bunları istersen terbiyesizlik yaparsın.

Almanya'da Türkiye sevgisi yok

Almanlarla nerdeyse akraba olduk, kendilerini bize yakın görmüyorlar mı?

-Alman bizi kendine yakın gibi görmüyor. Yunanistan Cuntadan kurtulduktan sonra. AB'ye girmek istediğinde Fransa öncülük etti. Almanya'da Türkiye sevgisi yok. Almanya Müslüman ülkeler arasında ayrım yaparken İran islam anlayışını bize tercih ediyor. Biz Almanya'yı dost ve müttefik olarak görüyoruz. Almanya bunu böyle görmüyor. Biz de Almanya ya daha akılcı yaklaşmamız lazım. Ülkeler arasında sevgi bağı yoktur. Çıkar bağı vardır. Almanya benim için niye önemli birinci sebebi bana 2015 yılına kadar en fazla turist Almanya'dan geldi. Bu sene yaptığım tahminlere göre 3 milyon Alman turisti buluruz diyordum. Fakat Türk politikacılarının Almanya'dan izin alamamaları, tepkileri artırdı, 9 Mart'ta Berlin'deki Turizm fuarında Almanya'nın en büyük turizm fuarının müdürü bir çağrı yaptı. Türkiye'ye turist olarak gitmeyin dedi. Herkes kabul etmeyin dedi. Alman Dışişleri bakanı 3 gün önce bir açıklama yaptı, ‘Türkiye'ye seyahat edecek inşaların başına bir şey gelecekse. Dışişleri bakanlığına güvenmeyin diyor. Ben sana sahip çıkmam diyor.” Ben bu sene en fazla 2 milyon alman turist gelir. Bu turizme darbedir.

İkinci sebep Türk-Alman ticareti, benim ihracatımda birinci ülke Almanya. Enerji'yi dışarda bırakırsam, birinci ülke Almanya'dır. Almanların burda 4800 yatırımı var. Buraya getirdikleri para 18 milyar Avro. Benim Almanya'da 82 bin 400 Türk işadamı var. onların yatırımları 14.5 milyar Avro. 83 bin işadamı 400 bin iş yeri. Ekonomik ilişkiler çok girif.

Almanya'da 75 bin üniversite öğrencimiz var. Bunlar burdan gidenler değil. Orda yaşayan işçilerimizin çocukları.

Terör örgütleri orada nasıl faaliyette bulunuyorlar?

Türkiye'deki terör örgütlerinin bir çok franksiyonu  Almanya'da yaşıyor. Almanya'da baktığınız zaman, 700 bin Kürt kökenli var. Türkiye aleyhine çok sert program yapıyorlar. Her ne kadar PKK yasak olsa da. Almanya'da eylem yapmadıkları müddetçe, Almanya bunların üzerine gitmiyor.

1996'da FETÖ olayı Almanya'da başladı. Fethullah Gülen, Almanya'ya en geç yerleşen İslami örgüttür. Çok para buldular. Çok sevimli gösterdiler, Amerika'dan para gitti. Orda da topladılar. Onlar politikacıları, bilim adamlarını, basın kuruluşlarını kafa kola aldılar. Burdan kaçan oraya gitti. FETÖ'cüleri geri istiyoruz. Ama bu güne kadar 15 Temmuz'dan beri Türkiye Almanya'da FETÖ'nün terör örgütü olarak tanınması için bir girişimde bulunmadı. Yeterli bir girişimde bulunmadı. İstediğiniz zaman bunları Almanya vermiyor.

Teröristleri vermemelerine ne gerekçe gösteriyorlar?

Bir kişi Almanya'ya sığınmacı olarak müracaat ettiği zaman onun mahkemesi sonuçlanana kadar geri verilmez. Mahkeme de 1-1,5 yıl sürer. Mahkemeyi kaybetse bile temyize gidip 1,5 yıl daha kalma durumu var. Müracaat eden bir kişi 2,5-3 yıl orda kalır. Ondan sonra kaybetti. Yine Türkiye'ye iade edilmez. Sınırdışı edilir. İstediği başka bir ülkeye gönderilir.

Avrupa Birliği'nde Almanya'nın yeri nedir?

Avrupa birliğinin patronu Almanya. AB'nin bütçesi 143 milyar dolar. Almanya bunun 50 milyarını veriyor. Yüzde 38'ini Almanya veriyor. Bu bütçeden aldığı para yüzde 15'i olan 20 milyar Avro alıyor. Almanya Avrupa Birliği'ni dağılmaktan kurtardı. Bir yunanistanı adam edemedi. Macaristan, Romanya, Portakiz, İtalya, İrlanda hepsine yardım etti ve düzlüğe çıkarttı. Bir Yunanistan ona da Merkel Çiprası sevdiği için idare ediyorlar.

Merkel, Almanya'daki Türkleri sevmez

Türkiye ile yakın ilişki kurmak istemelerinin sebebi ne?

Almanya Merkel Obama ile aynı çatı altında buluştu. Putin'e hiç taviz vermedi. Bu politikasına devam etti. Angela Merkel'i ben sevmem. Merkel, Almanya'daki Türkleri sevmez, Doğu Alman Kökenlidir. Türkiye'yi sevmez, başından beri Tayyip Erdoğan'dan hoşlanmaz. Tayyib Erdoğan'ın ayağına bir yılda 7 kere gelmesinin sebebi Eski Alman dışişleri bakanı Davutoğlu'na hayran hayran bakardı ama Merkel'in bütün korkusu mültecilerin Avrupa'ya Almanya'ya gelmesi. Şu anda diyorlarki sizde 4,5 milyonluk göçmen potansiyeli var. onlar da göç ederlerse sizin üzerinizden bize gelir. Hayran bakmalarının tek sebebi bu. Buna karşı verdiği sözlerin hiçbirini yerine getirmedi.

Almanya hangi sözlerini yerine getirmiyor?

Schengen vizesini Almanya vermiyor. İstese yapar. Bu vizeden vazgeçtik artık benim bakanım oraya giremiyor. İnsaf. Sınırdışı ediyor. Türkiye'ye 2016 yılı için 3 milyarlık, 2017 için 3 milyarlık yardım sözü verdiler. 18 Mart 2016'da Başbakan Davutoğlu Bürüksele giderken Cumhurbaşkanı Erdoğan, parayı almadan gelme bunlar seni ayakta uyuturlar dedi. Ama parayı almadan geldi. 3 milyar Avro'dan bugüne kadar verilen 552 milyon Avro oldu. 2017'nin 3 milyarını Avrupa Parlamentosu onay vermez.

 

Türkiye düşmanlığı yapıyorlar. Avrupa'nın patronu Almanya Hollanda'ya hemen sahip çıktı. Hepimiz Hollandalıyız. Dediler.

Düşmanlıklarının sebebi, 3. Havaalanı veya Türkiye'nin ilerlemesi olabilir mi?

Berlin'de havaalanı 13 yıldır tehir ediliyor. Onlar Türkiye'yi rakip görmüyorlar. 3. Hava alanını diye bir şey yok. AB'nin isteği Türkiye başka hiçbir ülke ile ilişkiye girmesin. Brezilya, Rusya, Çin, Hindistan Güney Afrika gibi ülkelerle işbirliği yapmasın, diğer ülkelere yakınlaşmasın istiyorlar. Rusya ile Türkiye arası kötü iken AB ve Almanya buna sevindi. Putin-Erdoğan yakınlaşması Avrupa'yı rahatsız ediyor.

Almanlar Ruslara nasıl bakıyor?

Rusya'ya karşı, AB ülkeleri Amerika ile birlikte 2 yıldır ambargo uyguluyorlar Ukrayna politikası yüzünden. Ukrayna 54 milyonluk tek devletti. Ama yarısına yakını Rus'tu. Doğu Ukrayna'da rusların yaşadığı bölgeyi Ruslar aldı. Kırımı da aldı. AB Putin'e karşı ambargo uyguluyor. Kırımı da aldı. Bu yüzden Putin Avrupa'da en fazla istenmeyen adamdı. Şimdi onun yerini benim Cumhurbaşkanı aldı.

Benim ümidim, Trump başa geldikten sonra bu ikisi unutulur Trump düşmanlığı olur diye. O daha gerçekleşmedi biraz daha beklememiz lazım. Trump AB ülkelerini affetmiyor. Almanya başta olmak üzere Bütün AB ülkeleri Amerika seçimlerinde tarihsel bir hata yaptılar. Herkes Hilary Clinton'u demokrat diye destekliyordu. Trump'un ilk yaptığı şey ABD ile AB arasında kurulması planlanan Trans Atlantik paktını iptal etti. Bu yapılsa idi, Rusya, Çin, Hindistan ve Türkiye'nin aleyhinde idi.  ABD ve AB arasındaki serbest dolaşım bölgesi demek dünya ticaretinin yüzde 76'sına yön vermektir.  Trump bunu reddetti. Şimdi içerde yatırım yapacağız, sosyal devleti göçlendireceğiz, iş alanlarını kendi ülkeme getireceğim, kendi yatırımcımı destekleyeceğim. Ben AB falan tanımam diyor. AB yardakçısı olamam diyor.

Bu politikalar AB'yi dağıtır mı?

Ben içine giremediğim AB'nin dağılmasını istemem. İngiltere'den sonra Fransa'da Le Pen istiyor. Hollanda'da Wilders istiyor. Almanya'da Almanya için Alternatifler istiyor.  Hollanda'da bunlar büyük bir yenilgiye uğradılar. Wilders'in işi bitti. Oyları düştü. Pazar günü Fransa'da yapılan Kamuoyu araştırmasında % 24 olan Le Pen'in oyu % 17'ye düştü. Almanya İçin Alternatif'in oyu % 16'dan % 12'ye düştü. Karşı faşistlerde bir azalma var. Bunlar AB'yi dağıtmaya yetmez. Almanya ekonomisi sağlam olduğu müddetçe, bütün ülkelerin çıkarı AB'nin içinde olmaktır. Polonya'da da, Fransa'da da böyle. Fransa'yı, Yunanistan'ı kovsanız gitmez. İngiltere Brexit'e hayır dedi pişman oldu.

Hollanda seçim sonuçlarını değerlendirir misiniz?

Hollanda seçimleri sonuçları beni mutlu etti. Benim korkum Buttle'nin partisi ile, Wilders'in büyük bir gelişme gösterip koalisyona ortak olabilirlerdi. Wilders'in, Liberaller, Hristiyan demokratların aynı oyu alması, Yeşil Sol'un % 12 oy alması, Şu anda Başbakanın partisi, Yeşil Sol, Hristiyan Demokrat koalisyonu gözüküyor. Artık Hollanda'da Wilders tehlikesi kalmadı. Wilders'in tehlikesi iktidara gelip bir iki bakanlık, içişleri, ekonomi bakanlığı kapsa idi o zaman başımıza bela olur. Hollanda seçimleri bizim istediğimiz gibi sonuçlandı.

Pekiyi Türkiye'ye karşı yapılanlar?

Türkiye'ye karşı yaptıkları çok büyük ayıptı. Mevlüt Çavuşoğlu'na uçağına uçuş izni vermemeleri, Aile bakanı Kaya'nın rehin tutulması, maslahatgüzar ve başkonsolosa yapılanlar insanlık dışı, Hollanda'da 16,4 milyon insanı var. 462 bini Türk kökenli. 342 bini hem Türk, hem Hollandalı. Başkonsolosluk önünde nümayış yapanların tamamına yakını. Hem Türk, Hem Hollanda vatandaşı, köpekleri salmaları, coplamaları insanlık dışı olay. Bunlar yapılmaz en azından Kaya'nın Başkonsolosluğa girmesine izin vermek zorundadır. Sınır dışı etmek. İstenmeyen kişi ilan etmek ne demek, İstenmeyen kişi ilan edilen o ülkeden özür dilemedikçe bir daha o ülkeye girme şansı yoktur. Bir daha Kaya oraya giremez. Şhengen'in geçerli olduğu hiçbir ülkeye gidemez.

Bizim hatamız var mı, 15 Mart'ta Hollanda'da seçimler var. Burke, Mevlüt Çavuşoğluna daha sonra gelin dedi. Biz de israr ettik. Seçim sonrası perşembeden itibaren Hollanda'da hiçbir şey olmazdı.

Türkiye'nin yaptırımları bir işe yarayacak mı?

Hollanda'ya karşı Numan Kurtulmuş'un yaptığı yaptırımların hiçbiri etkili yaptırım değil. Hollanda Resmi Uçaklarına hava sahamızı açmayacağız. Hollanda'da bakanların, başbakanların resmi uçakları yoktur. Askeri uçaklarla gelirler veya tarifeli uçaklarla gelirler resmi uçakları yoktur. Hollanda'nın Türkiye'de 21 milyar dolar direk yatırımı var. büyük firmalar Unilever, Shell gibi firmalar, ne yapacaksın, Bizim AB ülkelerine yaptığımız dış ticarette ticaret fazlası verdiğimiz tek ülke Hollanda hepsinde zarardayız. Hollanda'ya aldığımızdan fazla mal satıyoruz. Ekonomik anlamda Nihat Zeybekçi'nin dediği gibi ekonomik yaptırım şansı az.

Almanya'ya yaptırım uygulayabilir miyiz?

Almanya'ya da yaptırım şansımız az. Türk devleti bütün arabalara bakarsanız, en fazla araba Mercedes, Audi, BMW, Wolskwagen, bütün devlet büyüklerimiz bu arabaları kullanır. Ben Reno falan görmedim. Bunları ticari olarak nedeni. Pazarı var. Ben bir karar veklerdim. Almanya'ya bundan sonra devlet daireleri olarak Alman modelleri almıyoruz diye. Bu Türkiye'ye karşı da yaptırım olur.

Almanlar İncirlik'ten askerlerimizi çekelim dedi?

Almanlar askerlerini çekmez. Almanya'nın Ortadoğu politikası yok. Burada Amerika, Fransa, İngiltere, Rusya, İran ve Çin. Almanya tarih boyunca Ortadoğu'ya göz atıyor. Esasında Almanya'nın çıkarı Türkiye ile birlikte Ortadoğu'da söz sahibi olmaktı. Fakat bunların kafaları çalışıp bunu görmediler. Türkiye Anlaşmalarda olmamasına rağmen İncirlik üssünde 4 tane uçak pisti var. hangar yaptırmalarına izin verdi. Oradan Suriye ve Irak'ta keşif faaliyetinde bulunuyorlar. Çektikleri fotoğrafların DEAŞ ile ilgililerini veriyor PYD ile ilgilisini vermiyor. Ben o imkanı size verdim, ben olsam izin aldırırım. Türkiye aldırmıyor. Biz bağırıyoruz ,çağırıyoruz. Bir şey yapmıyoruz.

Geri Kabul Anlaşması iptal edilir mi?

18 Mart 2016'dan beri biz bu geri kabul anlaşmasını imzalayarak büyük hata yaptık. Yani ben Yunanistan'ı kurtardım. Adam ne para ödüyor. Ne Shengen'i kabul ediyor. Kızdığımız gün geri kabulü iptal ederiz diyoruz. Lumpken Avrupa Birliği komisyon başkanı, Alman politikacılar, Türkler böyle derler ama bir şey yapamazlar. Ömer Çelik diyor ki, biz bunu kaldırabiliriz. Kaldır o zaman. Bu denmez yapılır. Onu düşündüğün gün. Ertesi gün, siz parayı vermediniz, şhengeni yapmadınız, Türkiye'ye karşı tutumunuz devam ediyor, Ermeni soykırımını tanıdınız. Ben Geri kabul anlaşmasını iptal ediyorum.

Köln'de şimdi de Ermeni anıtı diyorlar. Fransa'da anıt dikilirken anlarım orda 700 bin Ermeni var. Almanya'da 3 milyon 200 bin Türk var Ermeni sayısı 12 bin. Eşeklik bize karşı tepki. Orda 1.200 bin ermeni olsa onları kazanmak için yapıyorum dersin o  da değil. Türkiye'ye kazık atmak için. 1 milyon 200 bin kişilik Köln'de 110 bin Türk yaşıyor. Türkleri dışlayan bir karardır. Terbiyesizliktir.

Alman basınının Türkiye haberleri niye olumsuz?

Gezi'den beri Alman basını Türkiye aleyhine çalışıyor. Almanya'da çok ciddi bir derin devlet var. çıkan haberden 10 haberden 7'si Türkiye aleyhinde. Birinci düşmanları Tayyip Erdoğan, Şimdi Emine Erdoğan ile uğraşıyorlar. Almanya kendine bir düşman oluşturmaya çalışıyor. Almanlar her zaman bir düşman oluşturarak siyaset yapıyorlar. Hitler de böyle yaptı. Bir dönem Sovyetler birliğini düşman ilan ettiler. 1991'de Gorbaçov'dan sonra İslam düşmanlığına döndü. Cezayirde FIS hareketi, Mısırda İhvan, Afganistan'da El kaide, İran'da Humeyni, Türkiye'de Necmettin Erbakan düşman ilan edildi. Önceki dönemde Almanya derin devletinin Düşman olarak lanse ettiği Putin idi. Şimdi Tayyip Erdoğan, İnşallah Tayyip Erdoğan unutulur Trup olur.  Ona cesaret edemiyorlar.

FETÖ ne gibi faaliyetlerde bulunuyor?

4500 dosyayı elden verdi. 1996'de FETÖ'cüler 2013'e kadar ılımlı islamın temsilcileri olarak gördüler. Yeşillerin Eşgüdüm Başkanı Özdemir'i para ile satın aldılar. Ermeni tasarısının bayraktarlığını Cem Özdemir yaptı.

Gelecekte ilişkilerimiz ne yönde olur?

Almanya ile ilişkilerimiz dip yaptı. İyiki sınırdaş değiliz. Yoksa savaşırdık. 18 Mart'ta Stanhmayar iş başı yapıyor. Türkiye için bir şans. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olsam ilk ziyareti bize yapmasını sağlarım. Yeni bir başlangıç yaparım. 82 Milyonluk Almanya ile 80 milyonluk Türkiye tepişmemeli. 3 milyon 200 bin Türk Almanya'da, 70 bin Alman da Türkiye'de var. 130 bin Türk Alman evliliği var. bu kadar iç içe girdik.

Referandum propagandalarına niye izin vermiyorlar?

Referandumda evet çıkacağını Almanlar da biliyor. Gelip propaganda yapmayın diyorlar. Almanya'da 1 milyon 400 bin Türk'ün % 56'sı evet diyor. Böyle bir şeyin Almanya'da hayır olmayacağını biliyor. Burası benim topraklarım, sen ben izin verirsem propaganda yaparım diyor. Kürtlere sempati var.

Türkiye'deki cezaevlerini eleştiriyorlar, Almanya'daki Cezaevleri nasıl?

Almanların cezaevlerine bir şey deme hakları yok. Ben Almanya'da 40 yıl kaldım. Türklerin kaldığı cezaevlerini gezdim. Ordaki insanlara nasıl eziyet edildiğini biliyorum. Hiçbir Türk politikacı gidip Almanya'daki cezaevlerinde Türklerin durumuna baktı mı? Alman, Antalya'da İngiliz kızın ırzına geçti, bizde cezaevinden çıkarttırdılar. Deniz Yücel hakkında onların söz söyleme hakları yok.

Röportajın tamamını okumak isterseniz lütfen tıklayınız.

HABERE YORUM KAT