'Fesih yetkisi var diyorlar, bunlar hep yalan'

'Fesih yetkisi var diyorlar, bunlar hep yalan'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni düzenlemede Cumhurbaşkanının TBMM'yi feshetme yetkisinin bulunmadığını iddia etti.

ANKARA - Anayasa değişikliğinde cumhurbaşkanının Meclis'i fesih yetkisinin olmadığını vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi: "'Meclis'i fesih yetkisi var' diyor. Cumhurbaşkanının Meclis'i fesih yetkisi yoktur. Böyle bir şey söz konusu değil. Bunlar hep yalan. Meclis, cumhurbaşkanını ciddi manada denetleme yetkisine sahiptir. Aynı Meclis, yine cumhurbaşkanıyla alakalı şu anda vatana ihanetle ancak cumhurbaşkanı yüce divana gider. Bundan sonraki süreçte hangi suçu işlerse işlesin eğer Meclis, o çoğunlukları sağlarsa cumhurbaşkanını yüce divana gönderir. Böyle bir dönem başlıyor. Bunların anlattığı gibi değil"

FETÖ ile mücadeleye ilişkin de açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu devletimizi bölmek isteyenler, FETÖ'cü paralel devlet yapılanmasına da hayat hakkı tanımayacağız. Ülkemizi bölmeye çalıştılar; ama milletimiz onlara gereken cevabı verdi. Saldıran kimdi? O FETÖ denen alçağın, bu ülkedeki devletimizin kurumlarına sızmış alçaklarıydı. Bu hainler karşısında yılmayan bu millet, destan yazmaya devam edecektir" dedi.

Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki 'Güzel Bir Türkiye İçin Tabii ki Evet Programı'nda güzellik uzmanlarıyla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından güzellik uzmanlarının tıbbi cihaz kapsamına girmeyen cihazları kullanarak tıbbi amaçlı olmayan işlemleri yapabilmesi ve uzmanların sahip olması gereken belgeleri düzenleyen Bakanlar Kurulu kararını imzaladı.

HABERE YORUM KAT