'Eski - yeni Türkiye yok, tek Türkiye var'

'Eski - yeni Türkiye yok, tek Türkiye var'

CHP Almanya NRW Gençlik Kolları'nın düzenlediği 19 Mayıs Şöleni'nde konuşan Gençlik Kolları Başkanı Ceren Sarıyar, "Bizim gözümüzde eski Türkiye, yeni Türkiye yoktur. Sadece Türkiye Cumhuriyeti vardır. Kurucusu da Atatürk'tür" dedi.

ESSEN - CHP Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Gençlik Kolları, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla, Essen Katakomben Tiyatro Salonu'nda, 200 kişinin katıldığı bir kutlama programı düzenledi. Grup Zemin'in sahne aldığı ve Şenay Düzcü'nün stand up gösterisi yaptığı etkinliğe, Köln Dance Academy halk oyunları ekibi de renk kattı.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Sunuculuğunu Hilal Köksal ve Berk Işıkal'ın yaptığı program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra kürsüye gelen CHP NRW Gençlik Kolları Başkanı Ceren Sarıyar, Türkiye'nin eski ve yeni diye ayrılmasına tepki göstererek şunları söyledi: "19 Mayıs 1919 milli mücadeleyle birlikte Cumhuriyetin ve Türkiye'nin kuruluş, başlangıç tarihidir. Bizim gözümüzde eski Türkiye, yeni Türkiye yoktur. Sadece Türkiye Cumhuriyeti vardır. Kurucusu ve kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür".

Orhan Veli öldüğünde cebinde 28 kuruş olduğunu hatırlatan Sarıyar, yandaş medyada yazı yazanlara da seslenerek, "Sizi kimse hatırlamayacak ama Orhan Veli, Nazım Hikmet, Ahmed Arif unutulmayacak" ifadelerini kullandı.

CHP NRW Birlik Başkanı İbrahim Vural ise bağımsızlık meşalesinin Anadolu'da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 98. yıldönümünü coşkuyla kutladıklarını söyledi. "Atatürk'ün attığı o adım, kurtuluş yönünde atılmış en önemli adımdır. 19 Mayıs milletimizin onur ve gururuyla, Atatürk önderliğinde emperyalizme karşı şahlanışının adıdır" diye konuşan Vural, bugünlerin yeniden Gazi Mustafa Kemal olma zamanı olduğunu dile getirdi.

Etkinlikte CHP NRW Kurucu Başkanı Cemal Bulut'a bir plaket verildi.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT