Erlangen Türk Kültür Derneği 50 yaşında

Erlangen Türk Kültür Derneği 50 yaşında

Türk Kültür Derneği 50. yılın verilen bir resepsiyonla kutladı. 

ERLANGEN - Almanya’nın Erlangen kentinde 1966 yılında kurulan Türk Kültür Derneği 50. yılın verilen bir resepsiyonla kutladı. 

Başkan Müslüm Akgün’ün ev sahipliği yaptığı resepsiyonda, derneğin kurucusu ve ilk Başkanı Ruhi Teksifer. Nürnberg Başkonsolosu Yavuz Kül, Erlangen Belediye Başkanı Dr.Florian Janik, Ditib Eyalet Birliği Başkanı Erhan Çınar, Ditib Fürth Derneği Başkanı Refet Avcı, Kuzey Bavyera Türk Toplumu Başkanı Prof. Şefik Alp Bahadır, Dr. Raşit Demir ile çok sayıda Türk ve Alman davetli hazır bulundu.

Ertan Can'ın sunduğu program saygı duruşu ve milli marşların okunması ile başladı. Türk Kültür Derneği Başkanı Müslüm Akgün bir konuşma yaparak, İnsanların dini, dili ve rengi ne olursa olsun, ayrım yapmadan herkese hizmet veriyoruz dedi. Belediye Başkanı Dr. Florian Janik ‘de ,Erlangen’ de 7 bin Türkün yaşadığını, binin üzerinde de Alman vatandaşlığına geçmiş Türk asıllı hemşerileri ile uyum içinde yaşadıklarını dile getirdi. Janik, daha sonra Müslüm Akgün’e bir hediye ve 250 Euroluk bir çek takdim etti.

Bavyera Milletvekili Arif Taşdelen, Erlangen Uyum Meclisi Lütfiye Yaver’den sonra söz alan Derneğin Kurucusu ve ilk Başkanı, Eski Belediye Meclis Üyesi , Erlangen–İstanbul Beşiktaş kardeşliği kurucusu Ruhi Teksifer, konuşmasında Almanya ya geliş hikayesini anlatarak, derneği vatan özlemini çekenlere yardımcı olmak için kurduklarını ve 1969 yılından itibaren de tam kapasite ile çalıştıklarını dillendirdi. Başkonsolos Yavuz Kül de, kurulan dernekler sayesinde bugünün avukatları ve doktorlarının kendi vatandaşlarına hizmet eder hale geldiğini vurguladı.

Folklor, tiyatro ve Türk müziği

Erlangen Türk Kültür Derneğinin 50 .yılı, daha sonra müzik, tiyatro ve folklor ile şenlendi. Altın Kızlar Grubu Türkiye’nin çeşitli köşelerinde oyunlar sundu. Azeri grubu dansları ile büyüledi. Tiyatro gösterisi ve Türk Müziği resepsiyonu renklendirdi.

Taner Tüzün

 

HABERE YORUM KAT