Erdoğan'la dalga geçmek serbest, WDR ile yasak

Erdoğan'la dalga geçmek serbest, WDR ile yasak

Alman devlet televizyonu WDR editörü,  "Bu g..tler GEZ ödeyenler adına bizi sansürlüyorlar. Bunlar faşizmin üreme hücreleri" diyen Türk Komedyen Serdar Somuncu'yu mahkemeye verdi.

FRANKFURT - Almanya'da yaşayan Türk asıllı komedyen ve mizah partisi Die Partei liste başı adayı Serdar Somuncu hakkında bir açık oturumda söylediği sözler yüzünden şikayette bulunuldu. Somuncu bir editörü işaret ederek Alman devlet televizyonu WDR hakkında "Bu g..tler vergi (GEZ) ödeyenler adına bizi sansürlüyorlar. Bunlar faşizmin üreme hücreleri" demişti.

Serdar Somuncu, WDR editörünün kendisini şikayet ederek, mizahçılara uygulanan sansüre katkıda bulunduğunu söyledi.

Somuncu, WDR'nin editörünü hukuken destekleyeceğini duyurmasının ardındansa Facebook sayfasında WDRdogan yazarak, Almanların sürekli olarak Türkiye'deki sansür ve basın özgürlüğü kısıtlamalarına yaptığı göndermeleri tiye aldı.

Öte yandan Somuncu tartışması redaksiyon bürolarında bir sansür tartışması başlattı.

Meedia'ya konuşan Die Partei Genel Başkanı ve eski Titanic Dergisi Yayın Yönetmeni Martin Sonneborn, birçok editörün aşırı çatışmacı üsluba sahip olduğunu ve bundan hoşlanmadıklarını söyledi. Yaptığı konuşmaların büyük ölçüde sansürlendiğini dile getiren Sonneborn, bu neden artık sadece canlı yayına çıkmayı kabul ettiğini kaydetti.

Somuncu gösterilerinde Türkler başta olmak üzere Almanya'da yaşayan bütün grupların klişeleriyle dalga geçiyor.

 

Fotoğraf: Serdar Somuncu internet sayfası

HABERE YORUM KAT